Nem akármit állít egy szlovák politikus Orbánról és Magyarországról

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Andrej Danko egy Facebook-videóban azt állította, hogy a magyar kormány megszerezte az orosz Szputnyik V nevű vakcina Szlovákiának nem kellő dózisait, amelyeket továbbértékesít majd – tájékoztat az Új Szó szlovákiai magyar portál.

Az Index beszámolt róla korábban, hogy Andrej Danko még március elején azt állította, hogy ő segített az orosz vakcina beszerzésében és nem a magyar külgazdasági és külügyminiszter Szijjártó Péter közbenjárására volt szüksége a szomszédos országnak.

A portál emlékeztet rá, hogy egyre szövevényesebb az ügy, hiszen még

hétfőn (április 12-én) magyar kamionok jelentek meg Szentmihályfalván (Šarišské Michaľany), az IMUNA PHARM cég telephelyén, ahol a Szlovákiának eddig leszállított kétszázezer adag Szputnyik V orosz vakcinát raktározzák.

A szomszéd ország szélsőjobboldali pártjának elnöke szerint azonban a magyar kamionok nem azért vannak ott, hogy tesztelésre szállítsák a vakcinákat, hanem hogy azokat véglegesen Magyarországra vigyék.

Szlovákia definitív jelleggel elveszítette a Szputnyik-vakcinákat

– fogalmazz közösségi média videójában Andrej Danko, aki szerint Magyarország hamarosan el is adja majd a szlovákoktól szerzett Szputnyik V-vakcinákat.

A pártvezér azzal zárja gondolatait, hogy reményei szerint az oroszok megbocsátanak Szlovákiának, és leszögezi, hogy Szlovákia korábbi miniszterelnöke, a jelenlegi pénzügyminiszter Igor Matovič számára az egyetlen út az előrehozott választás lenne.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....