Mészáros cége felújította, átadta, majd két nap után olyan történt ami csak vicclapokban jelenhetne meg.....

Volt olyan utas, aki le akart szállni, mert gyalog is gyorsabbnak érezte magát a MÁV (Magyar Államvasutak) frissen felújított vonalán. A MÁV szerdán büszkén közölte, hogy a Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszon újra 140 km/órás sebességgel közlekednek a vonatok. Azonban két nappal később egy videó bemutatta, hogy a vonatok alig 13 km/órás sebességgel haladtak a frissen felújított szakaszon.

A felvételt január 12-én készítették egy Oroszlány és Budapest, Déli pályaudvar között közlekedő S12-es vonaton. Az érintett pályaszakaszt a MÁV mintegy 32 milliárd forintból újította fel szeptember közepétől december 9-ig a Mészáros Lőrinchez köthető V-Híd Zrt. végezte a munkálatokat.

A MÁV a Gulyáságyú Média kérdésére elmondta, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal felújított szakaszán 300 méter kivételével már korlátozás nélkül 140 km/órás sebességgel közlekednek a vonatok. A vállalat azt állítja, hogy az érintett Herceghalom és Bicske közötti 300 méteres szakaszon, ahol jelenleg 40 km/órás sebességgel haladnak a vonatok, csak tavasszal, a vágányszabályozás után lehet majd emelni a sebességet.


A MÁV szerint a videón látható, 13 km/órás sebességgel közlekedő vonat esetében a menetidő növekedése egy biztosítóberendezés átmeneti hibájára vezethető vissza, ami csak ezt az egy vonatot érintette, és 18 perces késést okozott. A Gulyáságyú azonban azt állítja, hogy a MÁV elektronikus jegyrendszerében ennél több késést láttak aznap.

Nyitóképünk illusztráció
gulyasagyumedia