Várkonyi kiakadt: Tessék végigcsinálni a gyerekkoromat, két orvos szülő meg egy komplett orvos família gyerekeként...

November közepén megjelent Várkonyi Andrea könyve És ezt lehet? címmel, mely alapvetően pszichológiai oldalról szeretné megértetni a női olvasókkal, hogy sok mindenhez joguk van egyedül és párkapcsolatban is.

A könyvet a 24.hu elemezte ki. A lap azt írja: háromszáz oldal után is nehéz megfejteni, mi a könyv valódi célja amellett, hogy a szerző leírja, hány diplomája és milyen sikerei vannak, valamint bepillantást enged Mészáros Lőrinccel közös szerelmi életébe, ami kétségtelenül érdeklődést generál a kötet iránt.

A könyv központi gondolata, hogyan őrizheted meg nőként a függetlenségedet és egyéniségedet. Hogyan veheted kézbe a saját sorsod irányítását, akár egyedül élsz, akár párkapcsolatban, akár van gyereked, akár nincs

— olvasható Várkonyi Andrea könyvének hátoldalán. A keményborítós, több mint 300 oldalas könyv alcímet is kapott: Jogod van jól lenni.

Ahhoz képest, hogy a szerző nagyobb részt párkapcsolati tanácsokra hegyezte ki a tizenkilenc fejezetet, minden ilyen részbe jutottak olyan mondatok, amikkel valamilyen társadalmi csoportot akarva-akaratlanul megsért.

Hamar kiderül, hogy huszonévesen azért hagyta ott az orvosi pályát, mert különben nem lett volna ideje a családra. A TV2-höz került Szegedről Budapestre, ehhez szerinte szilárd értékrend és bátorság volt szükséges.

A televízióban azt mondtam, hogy tizenhét év után én most felállok, mert olyan műsorokat akarnak adni, amilyen lejtőn én nem indulok el. Nem leszek Kenó-sorsolásban számhúzó, mert van egy presztízsem, inkább elmegyek, de a szintet tartani akarom.

Majd először, de határozottan nem utoljára felsorolásba kezd a diplomáinak számáról.

Várkonyi eztán hosszan ír arról, hogy amikor otthon munkaruhából átbújik mackónadrágba, könnyen ellazul.

Idővel sok nőben felébred a vágy, hogy tagja legyen valamilyen, kizárólag nőkből álló közösségnek, főleg akkor, ha a férfiakra haragszik. Nem véletlenül népszerűek az olyan női foglalkozások, ahol közösen táncolnak, fürdőznek a holdfényben, vagy megünneplik együtt a menstruációjukat. (…) Hozzáteszem, hogy ezek a női energiát ünneplő csoportok vagy a menstruáljunk együtt típusú foglalkozások teljesen ártalmatlanok

A következő oldalon Várkonyi már a minőségi párkapcsolat legfontosabb aspektusait összegzi:

lényeges a társsal a „közös röhögés, játszás, beszélgetés, jövés-menés, gondolkodás, de ne legyen majomszeretet”

Az ítélkezésekre visszatérve: egy másik fejezetben azt taglalja Várkonyi, hogy a választás lehetősége elengedhetetlen fontosságú a szakmaválasztásban is. Ezt egy példával illusztrálja, amikor a lányával bementek egy hivatalba, majd kifelé a gyerek megkérdezte, miért volt unott arca a legtöbb dolgozónak. Édesanyja a maga módján megválaszolta:

Édes kicsim, azért, mert egész életükben nem csinálnak mást, mint iratokat tologatnak ugyanazzal a három emberrel összezárva egy ronda hivatalban, nagyon kevés pénzért. Mondom, de jó, hogy észrevetted, látod, nem azért papolom, hogy tanuljál, mert mindenáron nevelni akarlak, hanem azért, hogy felnőve majd dönthess úgy, hogy te nem egy hivatalban akarsz ülni papírokkal bíbelődve, ha nem arra vágysz.

Várkonyi az államigazgatásban dolgozók alázását tanmeseként aposztrofálja – teszi hozzá a 24.hu újságírója.

Várkonyi arról is ír a könyvben:

Rám sokszor mondták, hogy csak megszületnem volt nehéz, és ezzel borzalmasan fel lehet ingerelni. Mert jó, akkor tessék velem cserélni! Tessék végigcsinálni a gyerekkoromat, két orvos szülő meg egy komplett orvos família gyerekeként. Amikor nem mondják odahaza, hogy szeretnék, ha orvos lennél, de azért szeretnék, ha orvos lennél.

Forrás: 24.hu





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....