Kapaszkodj meg: 2,3 milliárd forintot látsz a képen...

A szerződés szerint egy kreatív imázsfilmnek kellett volna készülnie a Kárpát-medencéről.

2018 júliusában 2,3 milliárd forintos szerződést kötött a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) – emlékeztet a 444.hu. A megbízás egy, a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilmre vonatkozott, illetve egy ehhez kapcsolódó könyv kiadására, rendezvények szervezésére. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az MTÜ elnöke ebben az időben nyíltan a segítői közt emlegette a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, aki – elmondása szerint – részt vesz a turizmus nagyívű reformjában.
Mostanáig azonban, ahogyan Hadházy Ákos független képviselő rámutat, semmi nyoma a filmnek és az ahhoz tartozó kiadványoknak.

A politikus a legutóbbi Facebook-posztjában azt írja, hogy már három hónapja hiába próbál nyomára bukkanni az alkotásnak – mostanáig sikertelenül. „Pótolhatatlan veszteség érte a magyar filmművészetet... Eltűnt egy 2,3 milliárd forintos(!) »kreatív imázsfilm«, amelyet az Orbán Ráhel jobbkeze által vezetett Magyar Turisztikai Ügynökségnek kellett prezentálnia a Miniszterelnökség számára, egy kormányhatározat alapján...” – írja Hadházy.

Majd részletezi is a kálváriáját. Először közérdekű adatigénylést nyújtott be, ekkor az MTÜ először 45 nap hosszabbítást kért a járvány elleni védekezésre hivatkozva. Később közölték, hogy nem számítanak adatgazdának. Hadházy ezután a Kabinetirodához fordult, ahol szintén plusz 45 napot kértek.
„Sajnos a legvalószínűbb: a film nem is volt (esetleg most forgatják nekem gőzerővel), a lóvé meg elveszett”

– vélekedik a politikus. A posztban állítottakat néhány fotóval és képernyőfotóval is alátámasztja.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....