Kitört a botrány: Bayer Zsolt felesége állítólag áron alul csencselt a magyar vérplazmával - feljelentés...

Az ellenzéki párt kiperelte a szerződéseket, durva dolgokat találtak.

A DK először a Parlamentben hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) által a magyar vérplazma eladására kötött szerződésre, amelyet eredetileg az OVSZ előző főigazgatója kötött 2017-ban, utólagos vizsgálatok szerint már akkor a világpiaci szinttől elmaradó áron.

Ez a szerződés 2019 nyarán lejárt, ám az időközben kinevezett főigazgató, Bayerné dr. Matusovits Andrea, Bayer Zsolt jobboldali publicista felesége újabb pályázat meghirdetése nélkül három évre meghosszabbította.



A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel fordult az OVSZ főigazgatójához, hogy kiderítsék, tényleg áron alul adták-e el a magyar vérplazmát magáncégeknek, a magyar államot megkárosítva.

A főigazgató megtagadta a válaszadást arra hivatkova, hogy a szerződésben foglaltak nyilvánosságra kerülése üzleti veszteséget okozhatna a cégnek, így a DK perre ment, amelyet megnyertek.

A megkapott szerződésekből kiderült, hogy az új szerződés 78 euró/kg-ban határozza meg a vérplazma árát, miközben a vérplazma világpiaci ára 110 euró/kg körül mozgott az elmúlt években.

Minden kiló eladott vérplazmán a magyar állam több mint 30 eurót, vagyis több mint 11 ezer forintot, évente pedig közel 1 milliárd forintot bukott, mivel a szerződés évente 85 tonna vérplazma eladásáról szól.

Ez nem csak felháborító, de bűncselekmény is, ezért a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz az ügyben – közölte vasárnap Sebián-Petrovszki László, a párt parlamenti képviselője.

Videó:








Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....