Robbant a hír: Az Orbán család ügyvédje védte a pe*do*fil igazgatót, akinek az ügyéből a kegyelembotrány kinőtt

Szmulai István, a székesfehérvári ügyvéd, megerősítette, hogy ő képviselte Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóját egy p*ed*of*ilfília miatt indult perben. Az ügyvéd szerint a védelem kizárólag a p*ed*of*ilfília és kényszerítés vádjára összpontosult, és nincs tudomása arról, hogy Vásárhelyi kegyelmi kérelmet nyújtott volna be.

Szmulai elmondta, hogy korábban dolgozott olyan cégeknek, amelyekhez kapcsolódik az Orbán család, például ellátta jogi képviselettel a Nehéz Kő (később FuvarozNak néven ismert) céget, és rövid időn keresztül felügyelőbizottsági tagja volt a NAKK Zrt.-nek. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy ezeket a megbízásokat a cégek székhelyének megfelelő városból, Székesfehérvárról kapta, és semmiféle kapcsolatban nem állt a miniszterelnök családjával, és nem ismerte őket a munkák megkezdése előtt.

Bár volt egy időbeli átfedés a Vásárhelyi János védelme és az Orbán-cégeknek végzett munkák között, Szmulai kijelentette, hogy nem létezik kapcsolat a miniszterelnök családja és Vásárhelyi között.


Fontos megjegyezni, hogy a Nehéz Kő céget éveken át Orbán Győző, a miniszterelnök apja és testvérei birtokolták. A cég 2021-ben a NAKK tulajdonába került, amelynek egy időben Orbán Áron volt a többségi tulajdonosa. Azóta a cég felszámolás alatt áll.