Hányinger amit a Nébih a népszerű pékségben talált - megdöbbentő videó

Súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok, higiéniai problémák miatt felfüggesztették a Pest vármegyei Vácon működő pékség és cukrászüzem tevékenységét – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-t.
A Nébih munkatársai mintegy egy tonna nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert, továbbá több éve lejárt terméket is találtak a váci pékségben.

Mint közölték,

A PÉKSÉG RENDEZETLEN ÉS TAKARÍTATLAN VOLT, A HELYISÉGEK FALA, MENNYEZETE ÉS PADOZATA EGYARÁNT SZENNYEZETT VOLT.

Az egységben számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak. Az ellenőrzést az is nehezítette, hogy az üzem több helyiségében nem működött a világítás sem. A hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval.


A dagasztóhelyiségben található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós, süteménytároló regálok piszkosak és rozsdásak voltak. A zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak.

A dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot, és érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal sem rendelkeztek. Az üzemben a jogszabály által előírt dokumentációs rendszert sem működtették, így az ott előállított élelmiszerek nyomon követése nem volt biztosított.

Az ellenőrök az érintett nem nyomon követhető és lejárt élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. A Nébih munkatársai az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....