Újra alaptörvényt módosít az Orbán kormány - számtalan új dolgot vezetnek be, itt a lista

Honvédelmi jellegű módosításokat kezdeményezett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Alaptörvényben. A tizenkettedik változtatás értelmében "a hazai védelme nemzeti ügy". Emellett javaslat kiterjed a digitális állampolgárságra, a szuverenitásvédelemre és a bevándorlásra is.

Az Index beszámolója szerint a módosítás tartalmazza, hogy "Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége. Az alkotmányos önazonosság védelme érdekében sarkalatos törvénnyel létrehozott, független szerv működik." Ezzel a Szuverenitásvédelmi Hivatal bekerült az Alaptörvénybe.

A módosítás értelmében a honvédség hivatásos állományú tagjai nem alapíthatnak szakszervezetet, és más érdekképviseleti szerv is csak "a kormány rendeletében meghatározott sajátos szabályok szerint alakulhat és tevékenykedhet."

A módosítás indoklásában így fogalmaz: "„A javaslat célja egyrészt a honvédelemmel, a Magyar Honvédséggel kapcsolatos alaptörvényi rendelkezések módosítása, másrészt a digitális állampolgársággal és az idegenrendészeti joganyag változásával összefüggő módosítások átvezetése. Tartalmazza továbbá a javaslat a szuverenitásvédelem érdekében szükséges kiegészítést is”.

A digitális állampolgársággal kapcsolatban rögzíti, hogy az ügyek digitális intézéséhez az állam mindenki számára egy egyedi, tartós azonosítót biztosít, amely általánosan használható, és mindenki önként döntheti el, hogy használja-e.

A „huzamos tartózkodásra jogosultság” fogalmát is bevezetné az alaptörvény, ez az idegenrendészeti joganyag újraszabályozása miatt történne.

Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....