Óriási szégyen: „Rögtön lopják a tollat” - kínos beszólás hangzott el Szijjártóék sajtótájékoztatóján




A Facebookra föltett videóban érdekes jelenetet láthatunk. A KMK tisztázta az ügyet.



„Rögtön lopják a tollat” – vetette oda Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, mikor Szijjártó Péter tolmácsa odanyúl a tárgyalóasztalon kikészített tollakhoz, és elfordul – vette észre a Népszava. Az ezt megörökítő videót az orosz külügyminisztérium Facebook-oldalára tették ki, és nem tudni mi volt a céljuk a vendégeket kínos szituációban bemutató felvétellel.



Az eset azután történt, hogy Lavrov angolul szól magyar kollégájának, Szijjártó Péternek, hogy mondjon valamit a kamerák számára, majd ezt követően hangzott el oroszul az idézett mondat. Az nem tudható, hogy erre miért nem figyelt föl a magyar delegáció, vagy még az is elképzelhető, hogy előre megbeszélt módon zajlottak az események, akkor viszont még kínzóbb a kérdés, hogy az orosz külügy mit akart a videóval.



UPDATE:

A külügyminisztérium a szemlénk megjelenése után tisztázta a fura videó hátterét:

"A magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy természetesen nem tett el semmilyen tollat. Mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját. A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején."













Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen