Nemzetközi botrány: Letiltották Orbán Viktor cikkét

A miniszterelnök Facebook-oldalán tette közzé cikkét, ami elmondása szerint nem jelenhetett meg a Project Syndicate-en.A "Válasz Soros György cikkére" című írásban Orbán Viktor azt taglalja, hogy Soros György "nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni".


Arra is kitér, hogy a Soros György által irányított hálózat most már a nyílt beavatkozástól sem riad vissza: minden korábbinál nagyobb nyomás alá akarja helyezni a nemzetállamokat. "Egymás ellen hangolja az európai népeket" - fogalmaz.


Szerinte számos magas rangú uniós bürokrata Soros György hálózatával közösen egy egységes birodalom létrehozásán dolgozik.

"Ki akarnak építeni egy olyan intézményrendszert, mely a nyílt társadalom égisze alatt egységes gondolkodást, egységes kultúrát, egységes társadalmi modellt akar rákényszeríteni Európa szabad és független nemzeteire"


- írja a miniszterelnök.