Elindult a lavina: Jogerős ítélet kötelezi Gulyás Gergelyéket...

Jogerős ítélet kötelezi Gyulyásékat erre.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerőre emelte a Háttér Társaságnak a Miniszterelnökséggel szemben benyújtott keresetének ügyében hozott első fokú ítéletet — számolt be róla a hvg.hu, a társaság közleménye nyomán.

Az ítélőtábla közleménye szerint Gulyás Gergely minisztériumának

át kell adnia

azokat a dokumentumokat, amiket a Miniszterelnökség még 2021 márciusában kért be az önkormányzatoktól. Ezekben a tárca arra volt kíváncsi, hogy fellépnek-e az önkormányzatok és intézményeik az állítólagos “LMBTQ-propaganda” terjesztése ellen.

Az első fokon eljáró törvényszék elutasította a Miniszterelnökség érvelését, mely szerint az iratokban csupán döntés-előkészítő adatok szerepelnek, és

elrendelte, hogy három napon belül a minisztérium adja át ezeket a Háttér Társaságnak.

Gulyásék ugyan fellebbezést nyújtottak be az ítélettel szemben, de nem tudták bizonyítani az iratok visszatartásának jogszerűségét, így a dokumentumokat mint közérdekű adatokat át kell adniuk a társaságnak. A másodfokon hozott, jogerős döntés még a háromnapos határidőt sem engedte el.

“A kért adatok hozzájárulnak ahhoz, hogy feltérképezzük a kormányzat LMBTQI emberekkel szemben folytatott hadjáratának tényleges hatását, és bemutassuk, hogy már a propagandatörvény elfogadása előtt is jelentősen korlátozták az állami intézményeken keresztül az LMBTQI tartalomhoz való hozzáférést”

— reagált a döntésre Dr. Polgári Eszter, a Háttér Társaság jogi programjának vezetője.

(hvg.hu nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....