Robbant a hír: Komoly bajba került Schadl György felesége: Súlyos bűncselekménnyel vádolják

Az érintettek szerint országos botrány lehet belőle.

Bár a korábbi feljelentések során a Központi Nyomozó Főügyészség minden olyan bírósági, földhivatali és végrehajtási iratot lefoglalt, amelynek köze lehetett Vajda Beatrix házának érték alatti, jogtalan árveréséhez, az igazáért küzdő nő újabb bizonyítékot talált.

A Blikkhez juttatták el azokat az iratokat, amelyen

egy évvel korábbi,

2020 májusi dátum szerepel a végrehajtási-árverési eljárás dátumaként, holott az ingatlant csak egy évvel később verték dobra, ez szerepel egy földhivatali érvényességi pecséten is.

Ráadásul a jelenleg is letartóztatásban levő végrehajtói kamarai elnök, Schadl György felesége, Schadlné Baranyai Helga abban is hibázott, hogy a valós eljárásnál egy évvel korábbi dátummal jelzett iratról több aláírás, pecsét, tanú is hiányzik.

A szóban forgó péceli ház 450 millió forintot ért, amikor Vajda Beatrix volt férjének tartozásai miatt végrehajtás indult az ingatlanra.

“Mivel én panaszt nyújtottam be, hogy tulajdonostársként ez jogtalan, ráadásul ennek a bíróság is helyt adott 2021-ben, egy ügyes húzással egy évvel visszadátumozták az árverést, mintha 2020 májusában jött volna létre az ügylet, ahol gyalázatos áron, 38 millió forintért lett új tulajdonosa a házamnak. Érdekes módon a földhivatali bejegyzés már 2021-es, vagyis egy évet vártak a bejegyzésre.”

— mesélte Vajda Beatrix.

Ha a hatóság előtt is bebizonyosodik a dátum meghamisítása, érvénytelenné válik a szerződés. Baracz Vilmos, a nő ügyvédje úgy véli,

nem csak a végrehajtók között kell keresni

az országos méretű botrány felelőseit.

A Központi Nyomozó Főügyészség minden olyan iratot lefoglalt bizonyítékként, amihez a Gödöllői Járási Hivatal Földhivatal Osztályán köze volt Schadl György vagy Schadl-Baranyai Helga végrehajtói irodáinak.

A nyomozók azt vizsgálják, kik nyújtották be az új tulajdonosi bejegyzési kérelmeket a botrányosan alacsony végrehajtások során megszerzett ingatlanokra, ám a folyamatban lévő eljárás érdekeire vonatkozó szabályok szerint a nyomozás állásáról nem adhatnak tájékoztatást.

Az ezeken szereplő végrehajtók, jogi képviselők, hivatalnokok, bírók, vevők mind tudhattak arról, hogy a nevetséges, hatod áron megszerzett ingatlanok bűncselekmény útján kerültek az új tulajdonoshoz, ráadásul az sem kizárt, hogy néhányan részesülhettek is a haszonból.

Kép illusztráció forrás google

(via Blikk)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....