Külföldi sajtó: Úgy tűnik, Orbán Viktor megtörte Brüsszelt

"Viktor Orbán seems to have broken Brussels. (Orbán-nak úgy tűnik, sikerült megtörnie Brüsszelt)" - ezzel a sorral kezdi sorait a politico, aztán részletesen kifejti miért is gondolja így.

A Politico, eredeti nevén The Politico, egy német tulajdonú politikai újságcég, amelynek székhelye Arlington megyében (Virginia, USA) található, és amely az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten foglalkozik politikával és politikával

De lássuk részletesen:

Úgy tűnik, Viktor Orbán megtörte Brüsszelt. Csak nézzük meg, mi történt azután, hogy elítélte a "kevert fajú" nemzeteket és esküdött arra, hogy az ő országa sosem válik ilyenné. Az Európai Unió válasza a magyar vezető rasszizmusát dicsérő kijelentésére az volt, hogy hallgatott - néhány nap múlva pedig enyhén leszidta. Még akkor is, amikor az EU tisztviselői "európai értékeket" hirdetnek, Orbán elfojtja a sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást, manipulálja az ország demokráciáját és diszkriminatív LGBTQ+ törvényeket hoz.

12 év hatalom után és egy kényelmes - ha kérdéses - áprilisi újraválasztás után a 59 éves magyar erős ember egyértelműen itt marad. De míg Orbán már ismert tényező, az európai tisztviselők még nem közeledtek semmilyen módon ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő megoldást egy olyan országgal kapcsolatban, amely csak a 2 százalékát teszi ki az EU népességének és kevesebb mint 1 százalékát annak GDP-jének, mégis rendszeresen okoz bosszúságot. Botok, répák, fenyegetések, bírósági eljárások, leszidások - mindegyik intézkedés elégtelennek bizonyul, csak jobban bátorítva a jobboldali vezetőt.

Orbán engedetlensége nem áll meg Magyarország határainál. Az adóreform, a migráció, az EU költségvetése, a jogállamiság - hosszú a lista azokról a brüsszeli kezdeményezésekről, amelyeket a miniszterelnök megakadályozott. Ez egy olyan minta, amely különösen vészjóslóvá vált most, hogy háború van Európában, és Orbán még mindig nem választott egyértelmű oldalt, elvizezte az orosz szankciókat - és megkérdőjelezte, hogy egyáltalán fenn kellene tartani azokat. Amikor az EU duplázza meg támogatását Kijev számára, figyelembe kell vennie, hogy

bármi, amit Brüsszel tesz, Budapest által visszacsinálható.



Zárja sorait a politico





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....