Orbán Viktor vagy hazudott, vagy az édesapja verte át - mindenki választ vár



A területrendezést segítő helyszínrajz elárulja, milyen komplexumot álmodott magának az Orbán család Alcsútdoboz határában. Az üvegház és az orangerie már épül, a kápolnát és a szolgálati lakást még csak tervezik. Rendkívüli helyzetekben a birtok teljesen önellátóan képes működni.

A helyszínrajz alapján Orbán Viktor vagy hazudott, amikor azt mondta, majorság lesz a hatvanpusztai komplexum, vagy az édesapja verte át. A növénytermesztés és nagyüzemi állattartás ugyanis sehol sem látszik, a bazaltkockákkal kirakott utak is rosszul viselnék a traktorok és teherjárművek mozgását. Az egykori délnyugati istálló a terven „vendégházként” szerepel, előtte „orangerie” áll.

Utóbbi a XVII. században vált főúri divattá, reprezentációs céllal citrusféléket termesztettek benne. Az „elmélkedősétány” megnevezés sem kérődző tehenekre utal. Gazdasági tevékenységet egyedül a tervezett lóistálló rejthetne, de méretei alapján inkább csak néhány, sportcélból tartott ló befogadására lesz alkalmas.

A tervről látszik, hogy a József nádor által épített egykori majorságból hogyan próbálják kialakítani a megrendelő álmát: a klasszicista kastélyok és amerikai luxusranchok ötvözetét.

Abban is hűen követik arisztokrata mintaképeiket Orbánék, hogy a személyzeti lakásokat, az istállót, a gazdasági és gépészeti funkciókat rejtő épületeket egy tömbben, a birtok keleti részén helyezték el. Így nem zavarják a főbejáratot és a nyugati szervizutat, mélygarázslejárót használó urak nyugalmát.

De az is lehet, hogy ezen a részen kapnak majd helyet a sportpályák, melyek feltűnően hiányoznak a sportkedvelő família birtokáról. Nehéz elképzelni, hogy egy kisebb foci- és teniszpálya ne állna a tulajdonosok rendelkezésére – ha nem is egy egész stadion, mint a felcsúti víkendház szomszédságában.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-