Ennyire hülyének nézzük az EU-t: medencés gyümölcsfeldolgozó, nem tudjuk a nevetést abbahagyni...

Ez pedig itt egy GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ ÜZEM 265 millió EU-s vidékfejlesztési támogatásból (összesen fél milliárdból). Láthatóan odafigyelnek a lekvárfőző munkások munkakörülményeire, mert van medence is és hatalmas kerti fotelek is az udvaron. Mondjuk gyümölcsfeldolgozás az nem nagyon van, egy kis borpalackozó látható az alsó szint egyik kis termében és amikor inkognitóban felhívtam őket, hogy mennék megtekinteni a "helyi termék bemutatót", akkor is csak borkóstolót ígértek- gondolom, tartozik hozzá pince is..
A luxus lekvárfőzde Edelény mellett, a tényleg festői szépségű Császta hegy tetején található. Edelényben nagy hagyománya van az EU-s támogatások elcsalásának, a polgármester Molnár Oszkár felesége például egy kamu szörpfőző üzemben lakik (a Magyar Nemzet már szégyenlősen eltávolította a cikket erről, de azért még megvan a nyoma )
Ami különösen visszatetszővé teszi a dolgot az, hogy a projekt gazdája egy ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÓ, a Bódva-Ép Kft, aki a környéken sorban nyeri a közbeszerzéseket. Ez amúgy lassan tendencia kezd lenni- korábban bemutattam egy nyíradonyi "almafeldolgozót", amit szintén a helyi közbeszerzéseken hasító, Tasó képviselővel szoros kapcsolatban álló építő cég nyert EU-s pénzből . Szekszárdon is van egy "almacsipsz gyártó" üzem, amibe egy doboz almát sem vittek be az elmúlt években, viszont gyönyörűen el lehet majd adni az épületet, amikor lejárt a fenntartási kötelezettség - ezt is egy mélyépítéssel foglalkozó, a közbeszerzések helyi királya nyerte el. Úgy látszik, egyik új kreatív elkövetési forma a "gyümölcsfeldolgozás".
Emlékeztetnék rá megint: az ügyeskedő (csaló) építési vállalkozó annyi pénzt kapott erre a luxus feldolgozóra, amennyiért egy tanár 100 évet kellene, hogy dolgozzon.
A hely egyébként megtalálható szállásközvetítő oldalakon is drága szállásadó helyként, de egyetlen honlap helyen azért a látszat kedvéért megmarad gyümölcs feldolgozónak

Hadházy Ákos





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....