Döbbenetes dolog derült ki a Fidesz-szavazókról - nehéz megszólalni...

Úgy tudják, Orbán nem szavazta meg a szankciókat.

Nagyon úgy fest, hogy a kormánynak megéri a nemzeti konzultáció bombás plakátjaira herdálni az adófizetők pénzét, ugyanis a magyar társadalom jelentős hányada felé átmegy Orbánék üzenete, miszerint a magyar kormánynak semmilyen köze nincs az Oroszország ellen kivetett uniós szankciós intézkedésekhez — derült ki a Political Capital lapunkhoz is eljuttatott kutatásából.

A Political Capital ezer fős mintán végzett felmérése szerint, hogy a megkérdezettek 36 százaléka, a magukat pedig fideszes szavazónak vallók 50 százaléka igaznak tartja azt az állítást, hogy a magyar kormány nem szavazta meg a brüsszeli szankciókat.

A valóság persze ezzel szemben az, hogy

eddig mind a 8 szankciós csomagot a magyar kormány szavazataival fogadták el,

még annak ellenére is, hogy az Orbán-kormány megállás nélkül azt kommunikálja hónapok óta, hogy mennyire “elhibázottak a brüsszeli szankciók”.





grafikon: Political Capital

A kutatásból az is kiderült, hogy a fideszes szavazóknak csak 40 százaléka tudta, hogy a kormány beleegyezésével vetettek ki Oroszországra szankciókat, 10 százalék pedig nem élt a válaszadás lehetőségével.

A kormányzat agymosó propagandája annyira sikeres lett, hogy még

az ellenzéki szavazók 23 százaléka is elhiszi a fenti állítást,

a Mi Hazánk nevű párt szavazói között pedig ez az arány a teljes népességgel megegyező 36 százalék.

A kormányzat másik kedvelt hazugsága is teljes megértésre talált a magyaroknál:

a megkérdezettek 59 százaléka gondolja úgy, hogy az Oroszország ellen kivetett szankciók jobban ártanak az európai gazdaságnak.

A válaszadók 22 százaléka gondolja csak azt, hogy Oroszország jobban érzi a szankciók hatását, 16 százalék szerint mindkét félnek ugyanannyira károsak az intézkedések.

A kutatásból az is kiderült, hogy a Fidesz és a Mi Hazánk nevű párt szavazói úgy tartják, az Egyesült Államok és Ukrajna nagyobb felelősséggel bír a háború kirobbanása miatt, mint az Ukrajnát megtámadó Oroszország.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....