Szijjártó: Senkise játsszon velünk, mert baj lesz!

Beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CPAC hétfői megnyitóján.
A politikus azt hangsúlyozta, senki se játsszon geopolitikai játszmát Magyarország kárára, ugyanis a magyarok már rég ismerik a történelmi leckét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) megnyitóján tartott beszédében azt hangsúlyozta,

„Magyarország megtanulta a történelmi leckét, ugyanis valahányszor konfliktus volt Kelet és Nyugat között, a közép-európaiak mindig veszítettek rajta”.

És ezért mindig ezen történelmi tapasztalataink alapján érvelünk, a Kelet és Nyugat közötti párbeszéd fenntartása mellett, különösen olyan stratégiai kérdésekben, mint az atomfegyverek elterjedésének és használatának elkerülése

– fogalmazott a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a magyarok megértik , hogy „a szuperhatalmak, nevezetesen a nukleáris fegyverekkel rendelkező államok geopolitikai természetűnek tekintik ezt a kérdést, ám némelyükük földrajzilag távol van a háború helyszínétől”.

De számunkra, a szomszédos országok számára ez létfontosságú kérdés

– mondta Szijjártó Péter kiemelve: „ezért kérnek minden érintetett: senki se játsszon geopolitikai játszmát Magyarország kárára”.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen