Kiderült ki utazott a luxusmagángéppel Afrikába - korábban Orbán is ezzel utazott

Imádnak luxusgépeken üzleti útra repkedni ezek az “üzletemberek”.

A magyar politika krémje és Fidesz-közeli üzletemberek is rendszeresen használják külföldi útjaikon a OE-LEM lajstromjelű, Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépet.

Mészáros Lőrinc például ezzel vitte Várkonyi Andreát tavaly Dubajba. De a magát miniszterelnöki kötélbarátként aposztrofáló Garancsi István, sőt maga Orbán Viktor is utazott már vele.

Az Átlátszó azonban most kiderítette, hogy nem ez az egyetlen gép, amivel a Fidesz krémje utazik. Kiderült ugyanis, hogy Szíjj László, az állami autópálya-beruházásokat gyakorta kivitelező Duna Aszfalt tulajdonosa

egy szintén osztrák bejegyzésű, OE-IMB lajstromjelű, és a korábban használt repülőgéppel megegyező típusú Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000-rel járt üzleti úton az afrikai kontinensen.

Szíjj még szeptember 27-én tárgyalt Zambiában Hakainde Hichilemával, az ország államfőjével, ezt követően pedig a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosába, Kinshasába utazott, ahol Sama Lukonde miniszterelnök és Alexis Gisaro infrastrukturális miniszter fogadta. Ezekről fotók is tanúskodnak:

A megbeszélések apropója egy kiterjedt infrastrukturális beruházás részeként megvalósuló 184 kilométeres útszakasz és egy, a két országot összekötő határhíd megépítésének előkészülete volt.

A gép üzemeltetését egy osztrák cég, az AVCON JET GmbH látja el.

Értéke mintegy 14 milliárd forint.

Az Átlátszó azt is írja, hogy az újonnan felbukkant luxusgép Szíjj tulajdona lehet.

Szíjj László vagyonát a Forbes 2019-ben 207,4 milliárd forintra becsülte, amivel akkor Magyarország negyedik leggazdagabb embere lehetett. Szíjj László neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy az ő jachtján tart rendszeresen eseményeket a magyar politikai elit.

Tavaly Szijjártó Pétert külügyminisztert és családját buktatták le, amint épp a Lady MRD-en tartózkodott, miközben azt a közösségi oldalán azt kamuzta, hogy az irodájában dolgozik.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-