ORbán bukása? - a támogatás visszakövetelését javasolja az EU csalás elleni hivatala, szabálytalanul vásárolt 9 milliárdért...

Lezárta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) annak a 2015-ös közbeszerzésnek a vizsgálatát, amelyben a magyar állam 9 milliárd forint uniós támogatásból vásárolt CT- és röntgengépeket – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki posztolta az OLAF levelét az ügyről.

Az OLAF pénzügyi ajánlást tesz az Európai Bizottságnak, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket a szabálytalanul kifizetett összegek finanszírozásból való kizárása érdekében

– olvasható a levélben. Az OLAF emellett a Legfőbb Ügyészségnek is továbbította az ügyről készült jelentést “az esetleges büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében.”

Hadházy Ákos még 2016-ban számolt be az ügyről, akkor azt írta, hogy néhány "csomagoló cég" (akik a nyugati orvosi eszközöket “átcsomagolják”, majd tesznek rá egy két-háromszoros árcédulát) kartellezve, dupla áron adta a CT- és röntgenkészülékeket egy 9 milliárdos projektben egy sor magyar kórháznak”.

A Gazdasági Versenyhivatal 2016-ban kezdte vizsgálni a pályázathoz tartozó közbeszerzéseket, míg végül 2020 januárjában 1,6 milliárd forintos bírságot szabott ki 21 cégre – írja a 444.hu. A lap emlékeztet, hogy a GVH többek között megállapította, hogy Maróth Gáspár, Orbán Viktor egykori tanácsadója is részt vett az üzletben.

A rendőrség viszont csak akkor indított nyomozást az ügyben, amikor az OLAF-nál is vizsgálat indult.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....