Külföldi kommentelők tették nevetség tárgyává Orbán Viktort - megalázó képeken a miniszterelnök

Orbán Viktor Twitter-oldalán emlékezett meg az 1956-os forradalom leverésére, de a szovjet csapatok szerepét nem említette. Ez számos kommentelőnek feltűnt, akik nem kímélték a miniszterelnököt hozzászólásaikban.



Orbán Viktor nagy vihart kavart a Twitteren. A miniszterelnök, aki csak nemrég regisztrált a magyarok körében kevésbé használt közösségi oldalra, ahol angol nyelvű posztjaival a nemzetközi közönséget akarja megszólítani, az 1956-os forradalom leverésének évfordulójáról emlékezett meg.



Egy félárbócra eresztett magyar zászlót mutató képet osztott meg, ami mellé angolul írta, hogy „a mai a nemzeti gyász napja”, hozzátéve, hogy „Ők leverték a forradalmat 1956-ban, de szabadságszeretetünk és a független életük szeretete máig él”.







A hozzászólók azonnal kiszúrták, hogy Orbán Viktor nem nevezte meg, melyik ország volt az, amelyik leverte a forradalmat, és egymás után tették fel a kérdést, hogy az „ők” mégis kire vonatkozik.



Guy Verhofstadt belga európai parlamenti képviselő egy, az Orbán posztjánál is több like-ot kapó hozzászólásban közölte:



„Ők” orosz imperialisták voltak, emlékszel? „Ők” most ugyanazt teszik Ukrajnában, és „őket”, csakúgy, mint 1956-ban, olyan emberek támogatják, mint te.




A magyar kormányt gyakran kritizáló poltikus emellé egy fotót posztolt, amin Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök látható, mosolyogva.








Más a Magyarország-szakértő David Baer amerikai professzor hozzászólását osztotta meg, amiben Orbán Balázs miniszterelnöki tanácsadó hasonló posztjára válaszolt. Baer közölte:



Úgy értette, hogy 1956 november 4-én az oroszok és a magyarok békemegállapodást kötöttek, megmentve Európát egy kiszélesedő háborútól és a magas energiaáraktól.




Mások a forradalom idején készült fényképekkel egészítették ki Orbán Viktor üzenetét:











Voldemort? Földönkívüliek?



Megint mások gúnyosan találgatták, kikre gondolhatott Orbán Viktor, amikor azt írta, hogy „ők”. A megoldások között megjelent lehetőségként a Harry Potter-sorozat főgonosza, Voldemort, a kitalált Narnia világ szereplő, és persze az elmaradhatatlan földönkívüliek is.








GIF-ek, mémek













Egy az „ők” közül:








Ezek az „ők” most is itt vannak a szobában?













Többen is felhívták a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor a profiljában „szabadságharcosként” jellemzi saját magát. „A szabadságharcos, ahogy ők ellen harcol”:








Gendersemleges



Sokan csaptak le arra, hogy Orbán Viktor az angol „They” szót használta, amit a magukat gendersemlegesnek valló emberek használnak a nőnemű „She” és a hímnemű „He” helyett. Egyikük azt üzente Orbánnak:



Vlagyimir mestered nagyon dühös lesz, hogy Oroszországot „They”-ként említetted!











Forrás: RTL Klub







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....