Vigyázzak, nehogy golyót kapjak a fejembe– Halállal fenyegetik a lakásmaffia ellen fellépő elnököt


A megfélemlített idősek állítólag még vallomást sem mernek tenni Óbudán.



Felgyorsultak az események Budapest III. kerületében, miután a médiában megjelent, hogy a Vörösvári úti lakótelepen több gyanús haláleset is történt a közelmúltban, amiknek a hátterében sokan a lakásmaffiát sejtik. Az óbudai háztömb lépcsőházaiban a helyi lakásszövetkezet figyelmeztetett arra, hogy a környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között elhaláloznak. A Blikk is beszámolt róla, hogy az épületben csak az idős, egyedülálló, rokonok nélkül élő emberek postaládájában landoltak azok a cetlik, amelyeken – vélhetően álneveket használva – eltartási szerződés kötésére biztatják őket.

– Amikor a cikkek megjelenése után bementem a szomszédos piacra, az emberek többsége megtapsolt. Elmondták, hálásak azért, hogy végre van valaki, aki fel mer lépni a problémával szemben és ehhez gratuláltak is nekem. Közvetlenül ugyan senki nem fenyegetett meg, de az egyik zöldségesnél visszahallottam pletykákat bizonyos emberekről, akik állítólag azt mondogatták egymás között, vigyázzak, „nehogy golyót kapjak a fejembe”. Az igazság az, hogy a fenyegetések engem csak arra ösztönöznek, hogy még inkább beleálljak ebbe a dologba. A fenyegetésekkel nem tudnak megrendíteni, csak felbőszíteni – magyarázta a Vasárnapi Blikknek Tilly László, az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke, aki egyébként a 90-es évek második felében bűnügyi nyomozóként tevékenykedett a kerületben. Alapvetően a bűnüldözési alosztályon dolgozott, s többnyire erőszakos bűncselekményekkel foglalkozott.

– A közelmúltban megjelentek a rendőrök a háztömbben. A nyomozók minden egyes lakóhoz becsöngettek és kikérdezték őket. Sokan elmondták nekem azóta, hogy sajnos a rendőröknek nem merték elmondani, amikről tudnak. Mondtam is az egyenruhásoknak, legközelebb végig megyek én is velük, engem már régóta ismernek, remélhetőleg jobban megnyílnak nekem. Állítólag volt olyan lakó is, aki rájuk csukta az ajtót. Szomorú, de még azt sem akarták elsőre elhinni, hogy valódi rendőrök állnak előttük – mesélte lapunknak Tilly. A lakásszövetkezet elnökét az elmúlt hetekben rengetegen megkeresték az elképesztő történeteikkel. Sokan panaszkodnak neki a sérelmeikről.

– Egytől egyig arról szóltak a lakásmaffiás történetek, hogy első lépésként valamilyen módon felveszik a kapcsolatot az idősekkel. Például segítenek nekik cipelni a csomagjaikat, aztán elkezdenek beszélgetni velük. Majd rátérnek az eltartási szerződés megkötésére, végül kisemmizik őket – tette hozzá a férfi, aki három rejtélyes halálesetről is tud a közelmúltban.

A rendőrség azt közölte, az ügyben összesen egy bejelentés érkezett hozzájuk és vizsgálják, hogy bűncselekmény gyanúja fennáll-e. A lakótelepen csaknem kétszáz embert meghallgattak, de további, eltartási szerződéssel kapcsolatos gyanús halálesetről nem találtak adatot. Újra elővették a korábbi években természetes úton bekövetkezett halálesetek aktáit is, de egyelőre itt sem akadtak gyanús körülményekre.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....