Nemzetközi szégyen: kiderült melyik ország miniszterelnöke nevezte Orbánt éhes disznónak

A miniszterelnök szerdán sok sikert kívánt a történelemből érettségizőknek egy olyan fotóval, amin a földgömbön még a Nagy-Magyarország térkép van.



A Maszol.ro szerint erre a Facebook-bejegyzésre reagált úgy a román kormányfő, hogy „éhes disznó makkal álmodik” (szó szerint: „éhes veréb kukoricalisztről álmodik”, ez a román megfelelője a magyar szólásnak). Ludovic Orbant a földgömbös posztról egy újságíró kérdezte, miután a román sajtó előzőleg úgy írt a magyar kormányfő bejegyzéséről, hogy az egyfajta „válasz” Klaus Johannis múlt heti szavaira.



A román államfő a szociáldemokratákat Erdély magyaroknak történő „kiárusításával”, az RMDSZ-szel és Orbán Viktorral kötött „titkos egyezséggel” vádolta meg. A román kormányfő szintén kérdésre válaszolva közölte, nem támogatja a Népi Mozgalom Pártja képviselőjének javaslatát, hogy az RMDSZ-t törvényen kívül kellene helyezni, azaz betiltani Romániában.



Korábban is okozott diplomáciai feszültséget Orbán Viktor hasonló Facebook-bejegyzése, amikor a Fidesz elnökségi üléséről december 16-án közzétett egy fotót, amelyen a háttérben Nagy-Magyarország-térkép volt látható. Andrej Plenkovič horvát kormányfő felháborodott, hogy a térképen megtalálható a jelenlegi Horvátország területe is, a provokációt meg akarta vitatni a kormányülésen is.







Forrás: ATV







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....