Vége mindennek: az Európai Ügyészség nemzetközi bűnhálózatot tárt fel Magyarországon

Több milliárd euró kárt okoztak.

Kedden hozta nyilvánosságra a Laura Codruta Kövesi vezette Európai Ügyészség (EPPO) a határokon átnyúló legújabb pénzügyi vizsgálatának eredményét: egy áfacsalásra szakosodott nemzetközi bűnszervezet lebuktatását.

Közleményükben azt írják: „a mai napon az Európai Ügyészség 14 uniós tagállam bűnüldöző szerveivel együttműködve egyidejűleg nyomozati intézkedéseket, köztük több mint 200 házkutatást hajtott végre egy népszerű elektronikus termékek értékesítésén alapuló összetett áfacsalási rendszerrel kapcsolatban.

Az akcióra Belgiumban, Cipruson, Franciaországban, Németországban, Görögországban,

Magyarországon,

Olaszországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában és Spanyolországban került sor.

E kiemelt EPPO-akció keretében 2022. október 12-én és 13-án már házkutatásokat tartottak Csehországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Szlovákiában és Svédországban.”

Az összes összegyűjtött adatot elemzik, és folytatódik a nyomozás a rendszer mögött álló szervezett bűnözői csoportok után. Az Admiral-művelet keretében vizsgált károk becsült összege jelenleg 2,2 milliárd euróra tehető. A károk behajtása érdekében intézkedéseket hoztak, erről a közeljövőben további részleteket közölnek.

Laura Codruta Kövesi európai főügyész elmondta, hogy ezzel az Európai Ügyészség egy rendkívül kifinomult bűnügyi ágazatot állít reflektorfénybe, ami az Ügyészég nélkül valószínúleg soha nem sikerült volna.

„Az Admiral-művelet egyértelműen bizonyítja a transznacionális ügyészség előnyeit. Ha áfacsalásról van szó, nemzeti szemszögből nézve a károkat viszonylag csekélynek vagy nem létezőnek lehet értékelni, ezért akár felderítetlenek is maradhatnak. Felülről kell néznünk ezeket az ügyeket, hogy a teljes képet lássuk. Az EPPO-nak kevesebb mint 18 hónapba telt az első bűnügyi bejelentéstől kezdve, mire a szervezett bűnözői csoportok egész hálózatát leleplezte. Ők az uniós adófizetőknek okoztak elképesztő, 2,2 milliárd eurós kárt. Úgy vélem, ez Európa eddigi legnagyobb feltárt áfacsalása.”

(via hang.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen