Kitört a népharag: Varga Judit vegye a kabátját...

Völner után Varga Juditnak is mennie kell az ellenzéki pártok szerint...

Az ellenzéki pártok sorban reagáltak kedden Völner Pál államtitkár ügyére. Követelik, hogy Varga Judit igazságügyminiszter is mondjon le „az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós botránya” miatt.

Ma kiderült, hogy Varga Judit azon államtitkárának kezébe adta azt a döntést, hogy ki ellen vethetik be Magyarországon a Pegasus kémszoftvert, aki még Polt Péter ügyészsége szerint is korrupt, és folyamatosan milliós összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, írja Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára lemondott, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg.

„Ha a Bírósági Végrehajtói Kar le tudja fizetni Völnert, vajon kinek tett még »szívességet«️? Engedélyezhette bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe?” – kérdezi a politikus.

Donáth szerint Völner után Varga Judit igazságügyi miniszternek is le kell mondania, mert hagyta, hogy egy megvesztegethető államtitkára feleljen a lehallgatások engedélyezéséért.

„A miniszter nem csak képtelen ellátni feladatát és mással végezteti a lehallgatások engedélyeztetését, de saját minisztériumát és beosztottait is képtelen felügyelni. Azonnal le kell mondania”

– közölte.

Mint arról beszámoltunk: Völner Pál lemondott államtitkári posztjáról, miután hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg. A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

Jobbik: Botrány a köbön, Varga vegye a kabátját

A párt közleménye szerint „botrány a köbön”, hogy egy kormánytag többmilliós csúszópénzeket tömköd a saját zsebébe, ráadásul a végrehajtói kar elnökének letartóztatását követően kerül a képbe.

Sejthető volt, hogy a végrehajtói kar elnökének letartóztatása csak a jéghegy csúcsa. Nem volt véletlen a hetek óta tartó hírzárlat, ahogy Gulyás miniszter múlt heti kormányinfós, zavaros kommunikációja is új értelmet nyer, áll a közleményben.

A Jobbik szerint különösen vérlázító, hogy a kenőpénzt Völner a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében.

Joggal érdekelheti a közvéleményt az is, hogy a kamerák elől előszeretettel menekülő Varga Judit igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről. A párt feltételezi, hogy „ez is szóba került, amikor Völnerrel együtt figyeltek meg és hallgattak le független újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat”. Helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját! – üzenik a miniszternek.
Márki-Zay: Egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat

„Mit tett ezzel az országgal Orbán Viktor? A kormányában az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat”

- fűzi hozzá a történtekhez a közösségi oldalán Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
Közös ellenzéki sajtótájékoztató: Völner a képviselői mandátumáról is mondjon le!

Varga Judit igazságügyminiszter felelősségét firtatták többek között az ellenzéki pártok vezetői kedden megtartott sajtótájékoztatójukon.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint a Völner-ügy az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós botránya. Bejelentette: kezdeményezi, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága mielőbb üljön össze, hogy minél előbb felfüggeszthessék Völner mentelmi jogát.

Bana Tibor (Mindenki Magyarországa) közölte: mondjon le Völner a parlamenti mandátumról is, sőt szerinte szükség lenne az államtitkár őrizetbevételre is.

Szakács László (DK) elmondta, hogy részletes tájékoztatást kér a kormánytól: tudtak-e Völner esetéről, más kormánytagok érintettek-e az ügyben, Varga Judit fogadott-e el kenőpénzt Völnertől.

Keresztes Lóránt (LMP) is azt követelte, hogy Varga Judit azonnal mondjon le, mert ő felel mindenért az Igazságügyminisztériumban.

Harangozó Tamás (MSZP) pedig reagálva a kormányzati kommunikációra azt mondta, hogy a Völner-ügy nem arról tesz tanúbizonyságot, hogy az ügyészség független, hanem arról, hogy a kormány korrupt.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....