Orbán Viktor lányát is megfigyelte a kínai hírszerzés

Politikusok és családtagjaik, jelenlegi és volt diplomaták, állami cégvezetők, kis startupok alapítói - több mint hétszáz magyar név tűnik fel abban az adatbázisban, amely egy államközeli kínai cégtől szivárgott ki még szeptemberben.



A Telex azt írja, az Overseas Key Information Database (OKIDB, külföldi kulcsinformációs adatbázis) híre szeptember közepén járta be a világot. Az adatbázist a Shenzhen Zhenhua Data Information Technology nevű, 2017-ben alapított cég állította össze, és a világ számos országának politikusairól, katonai tisztviselőiről, hírességeiről tartalmaz adatokat.



A listán vannak magyar nevek is: szakszervezeti vezetők, egyetemi oktatók, ma is aktív, országos ismertségű kormánypárti és ellenzéki politikusok, kevésbé ismert országgyűlési és helyi önkormányzati képviselők, polgármesterek, már visszavonult prominens politikusok, volt államtitkárok, korábbi nagykövetek, politikusok házastársai, gyerekei, cégvezetők, nagyvállalatok igazgatósági tagjai, cégalapító vállalkozók, startupperek, kockázatitőke-befektető cégek vezető munkatársai, illetve bűnözők is - sorolja a portál.



Magánemberek, közéleti relevanciával nem bíró vállalkozók neveit nem idézik, de leírják, hogy az aktív politikusok közül kik szerepelnek az adatbázisban. A listán rajta van többek között Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató, Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja, Gerstmár Ferenc, LMP, veszprémi önkormányzati képviselő, korábban a pártja belügyi kabinetvezetője és Gyöngyösi Márton, jobbikos európai parlamenti képviselő, a párt elnökhelyettese.



A portál szerint Orbán Viktor egyik lányától Botka László feleségéig számos politikusi családtag is szerepel az adatbázisban, de őket nem részletezik, mert nem közszereplők.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....