Százezrekkel emelkedhet az országgyűlési képviselők költségtérítése

Akár havi 539 ezer forintért is válogathatnak majd a képviselők a fővárosi albérletek között.

A parlamenti képviselők havi juttatásait az átlagbér-növekedéshez igazítják, így ezek az összegek folyamatosan növekednek. Mivel az átlagbér 17,8 százalékkal emelkedett, a bruttó 1,3 millió forintos képviselői alapilletmények átlagosan bő kétszázezer forinttal lesznek magasabbak idén.

A Blikk most azt írja, hogy a képviselők márciustól hasonló mértékű emelkedésre számíthatnak a költségtérítés terén is. Akkortól a jelenlegi 461 ezer forintos havi lakásbérlet felső határa 539 ezer forintra nőhet, a most 921 ezer forintban maximált irodabérleti díj pedig egymillió fölé ugorhat.

A költségtérítési keretbe tartozik a képviselők alkalmazottainak kifizethető bér is, aminek kerete a négy évvel ezelőtti 748 ezer forintról márciusban 3,1 millió forintra kúszhat fel.

A Blikknek több képviselő mellett megszólalt Hadházy Ákos is, aki azt mondta, „nem ördögtől való, ha egy képviselőnek van irodája, ahol dolgozik, a vidékieknek pedig Budapesten bérel szolgálati lakást a hivatal. A kérdés az, megdolgozik-e érte, kihasználja-e és tisztességesen választ-e a lehetőségek közül. (…) Én magam a budapesti lakásban nagyjából heti egyszer töltöm az éjszakát, az irodámban is egy-két napot hetente. Ám én sokat járom az országot, így végzem a munkám” – magyarázta a képviselő, akinek az Országgyűlés Hivatala 320 ezer forintért bérel havonta egy 59 négyzetméteres budapesti irodát és 326 ezer forintért egy 53 négyzetméteres lakást.

FACEBOOK





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....