Rendőrök jelentek meg a házánál, bilincsben vitték el a magyar önkormányzati képviselőt



Ligeti Józsefnél házkutatást tartottak, információink szerint a feleségét is elvitték.



Ligeti József házánál reggel jelentek meg a rendőrök. Érdeklődtünk a hatóságnál, miért tartottak házkutatást a képviselőnél; a rendőrség cikkünk megjelenése után küldött válaszában azt közölte, "az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészséghez" továbbították megkeresésünket.

Ligeti 2019-ben ellenzékiként került a képviselő-testületbe, a Szolnoki Többség (SZT) nevű ellenzéki frakció tagja lett. A választás előtt rendkívül harcias írásokban támadta a Fideszt és a helyi fideszes polgármestert, Szalay Ferencet. Az önkormányzati választás után Szalay maradt Szolnok polgármestere, viszont az SZT alkotta a többséget a testületben. Így annál meglepőbb volt, hogy Ligeti egy másik SZT-s képviselővel, Fajcsák Károllyal 2020. április végén kilépett a frakcióból. Nagy botrányt okozott döntését sajtótájékoztatón jelentette be. Azzal vádolta ellenzéki képviselőtársait, belső magánlevelezéseket lobogtatva, hogy szerinte a hatalomért kezdtek el marakodni és ebben nem kívánt részt venni. Őt a város ügyei érdeklik, nem pedig a pozíciók, indokolta döntését.

Fajcsák Károly megnyugtatta képviselőtársait, hogy ellenzéki marad - írta tavaly június végén az Átlátszó. Mégis kettejük távozásával viszont kiegyenlítődtek az erőviszonyok a szolnoki városházán, vagyis odalett az ellenzéki többség. Az Átlátszó cikke azt is megjegyezte Ligeti SZT-ből való kilépésével kapcsolatban, hogy a város az elnökletével vezetett, Szolnok Város Fejlődéséért Egyesületnek juttatott egy nagy értékű ingatlant. Fotók tanúsága szerint nemrég Szalay Ferenccel együtt tűnt fel egy Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! aláírásgyűjtő pultnál.

Ligeti háza előtt szerda délelőtt két rendőrautó és egy civil, de feltehetőleg szintén rendőrségi autó állt. Amikor a helyszínen fotóztunk, egy nő jött ki az épületből, és feljelentéssel fenyegetőzött a fényképkészítést látva. Kérdésünkre, hogy miért szálltak ki a rendőrök, csupán annyit mondott: "Mi köze hozzá?"Lapunknak nyilatkozó szemtanúk szerint a rendőrök bilincsben vitték el Ligeti Józsefet és a feleségét.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....