Székelyföldi gazdaságfejlesztés: Alig jegyezte be cégeit, rögtön megítéltek 4,5 milliárd forintot

Alig jegyezte be cégeit, rögtön megítéltek 4,5 milliárd forintot Balázs Lászlónak: nem csoda, hiszen testvére Mészáros Lőrinccel és Tiborcz Istvánnal üzletel. A Pro Economica Alapítvány pályázatán az Igazi Csíki Sör tulajdonosa is jól járt.

2019 november végén, egy más témájú közleménybe eldugva publikálta a Pro Economica Alapítvány a székelyföldi mezőgazdasági nagyberuházásokra kiírt pályázat egyes nyerteseinek a nevét.

Ez azért hírértékű, mert 2019 júliusában a nyertesek listáját úgy hozták nyilvánosságra, hogy abból nem derült ki, hogy milyen romániai cégek nyertek összesen 24 milliárd forint (72 millió EUR) vissza nem térítendő támogatást.

A november 28-án publikált listán a 66 nyertes pályázó közül 24-nek szerepel a neve, ők összesen 8,7 milliárd forint támogatást nyertek. A Pro Economica Alapítvány közleményéből az derül ki, hogy ezekkel a pályázókkal sikerült november végéig megkötni a szerződést.

Hogy a többi nyertes szerződött-e, azt nem tudjuk, mindenesetre egy december 7-én publikált közlemény szerint akik december 20-ig nem kötik meg a támogatási szerződést, azok elesnek a támogatástól.

Erre és egy sor további, pályázatokkal kapcsolatos részletre kérdeztünk rá Kozma Mónikánál, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetőjénél, kérdéseinkre azonban nem kaptunk válaszokat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....