Nem akárki jelent meg a magyar kórházak körül: közpénzért fog beszállítani a legtitokzatosabb milliárdos

A rejtélyes cég öt év alatt 56 milliárdos bevételt szedett össze. Most még tovább lépnek.

Bátor Söröző – ez a felirat áll azon a nyíracsádi házon, amelyiken kívülről semmi sem utal arra, hogy egy milliárdos állami támogatást bezsebelő cég, a Miller Industries Hungary Textilipari és Kereskedelmi Kft. székhelye – írja a 24.hu.

A lap szerint a Miller Industries a Somogy megyei Marcaliban

kétmilliárd forintot fektet be, ebből 1,2 milliárd forint az állami támogatás:

egyszer használatos műtéti eszközöket és izoláló szetteket, valamint hialuronsav-termékeket gyártanak majd. Emellett a cég összesen egyhektáros telekhez is kedvezményes áron jutott hozzá Marcali keleti ipari parkjában.

Holott a Miller Industries főtevékenysége divat-és formatervezés, tevékenységi körei közé csak februárban vették fel a gyógyszerkészítmények, illetve az orvosi eszközök gyártását. Így emiatt sem egyértelmű, hogy a cég mivel érdemelte ki a bizalmat a milliárdos állami támogatásra.

Illetve amiatt sem, hogy a csúcsévében,

2020-ban 124 millió forint árbevételt és 1,3 millió adózott eredmény ért el.

– írja 24.hu.

A lap megpróbálta elérni a vállalkozást, ám hivatalos elektronikus elérhetőségként egy gmailes címet adott meg, honlapját pedig nem találták.

Az alapítóját, Molnár Tímeát viszont igen, akitől megtudták, a Miller Industries Kft. már hét hónapja a Magno Studio Kft.-n keresztül keresztül Horváth László érdekeltségében áll.

A Magno Studio Kft. az egyik legtitokzatosabb, NER-hez köthető cég: honlapja nincsen, tulajdonosáról nyilvános képeket, megszólalásokat nem lehet találni – írja a 24.hu.

Mindennek ellenére a cég bő öt év alatt csaknem

56 milliárd forintnyi bevételre tett szert.

Tavaly 16,6 milliárdos értékesítés mellett 1 milliárd 142 millió forintos hasznot ért el, ráadásul úgy, hogy az Opten céginformációja szerint mindössze három főt foglalkoztat.

A titokzatos, milliárdos vállalkozás rendre nagy értékű közpénzes megrendeléseket nyer el. Átlagosan egymilliós percdíjért készített műsort az állami Antenna Hungáriának, 433 millió forint közpénzért pedig a CÖF-imázsfilmjeit alkotta meg.

2019-ben a Magno szervezte a védjegyjogokon keresztül Rogán-Gaál Cecíliához köthető Fitbalance Aréna Tavasz és a Fitbalance Kids nevet viselő sporteseményeket.

Emellett Horváth László cége jókora állami pénzeket kapott az állam propagandaköltéseiből is: az Átlátszó szerint a 2018 januárjában futó Stop Soros!-kampányból

676,3 milliót kapott a cég, a választás előtti 7 milliárd forintos propagandaköltésekből pedig egy 3,8 milliárd forintot.

A Matolcsy György jegybankelnök véleménycikkeit is közlő Növekedés.hu-ról pedig néhány napja kiderült, hogy

a Miller Industries állami kórházak számára gyárt majd egyszer használatos műtéti eszközöket, izoláló szetteket.

Mindezt úgy hogy habár egészségügyi tapasztalatuk nincs, varrodai nagyon is van. Emiatt a cég nevében megszólaló bizonyos Kiss Viktor a Növekedés.hu-nak elmondta, „csak a sterilizálás az”, amit meg kellett oldaniuk.

A cég azt ígéri, a jelenlegi költségek feléért-harmadáért juthatnak tőlük műtéti szettekhez az egészségügyi intézmények a központi közbeszerzésen keresztül.

A lap kereste a Pénzügyminisztériumot, a Miller Industries Hungary Kft.t, illetve Kiss Viktort is, kérdéseikre azonban nem kaptak választ.

(24.hu nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....