Kiderült ki állhat a háttérben: durva támadás érte az Európai Parlamentet



Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, egy Moszkva-barát csoport jelentekezett az akció elkövetőjeként - írta Roberta Metsola, a Strasbourgban éppen plenáris ülést tartó uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében.





Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította.  "Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: dicsőség Ukrajnának" - írta a máltai politikus.





Jaume Duch, az EP szóvivője a Twitteren azt írta, az EP honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.    


Az Európai Parlament képviselői a kora délutáni órákban szavaztak Oroszország terrorizmust támogató államnak nyilvánításáról, a nap folyamán a testület honlapja csak korlátozott mértékben volt látogatható









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....