Thürmer Gyula: Orbán Viktor bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve,

A Munkáspárt elnöke egy interjúban mondta ezt. Thürmer szerint az Európai Unió bármikor összeomolhat.

Változatos témákban kérdezte a Vasárnap Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét, az interjúalany pedig válaszolt is.

Szerinte még most is a 2008-as válság sebeit nyögjük, a nyugati világ a problémákra pedig bevett két-három Kalmopyrint, hogy csökkentse a lázat, „de a rendszer alapvető hibái nem szűntek meg”.

Thürmer szerint Amerikában nem a mai szegényekkel és a rászorulókkal foglalkoznak, „hanem azokkal, akiknek az ük-ük-üknagyapja rabszolga volt. Nem veszik észre azt sem, hogy sokan még ma is ugyanannak a rendszernek a szolgái”. A Munkáspárt elnöke úgy folytatta, hogy a nyugati világ belement abba, hogy ilyen és ehhez hasonló áltémák sokaságával foglalkozzon. Szerinte ilyen az elmúlt évek genderideológiája is.

Természetesen ezt a liberális média fölkarolta és támogatja. Egyes pártok pedig jelentős politikai tőkét tudnak kovácsolni ezekből a mozgalmakból. Ezektől azonban nem fognak megoldódni az alapproblémák, amelyeket a kapitalizmus, mint rendszer hozott létre”

– mondta.

Az interjúban Orbán Viktor miniszterelnök is szóba kerül, akiről Thürmer Gyula azt mondta: ő „szerencsére bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve”. Thürmer szerint Orbán tudja, hogy a világon a rendszerek hamar megromolhatnak, ezért minden eshetőségre fel kell készülni.



A Munkáspárt elnöke úgy vélekedett, bármikor jöhet egy újabb migrációs hullám, egy világjárvány, sőt egy háború is. Hozzátette: az Európai Unió is összeomolhat.

Thürmer szerint bármilyen változás is történjen a jövőben, „az Magyarországot is nyomban utoléri”. Mint mondta, a magyar ipar zöme külföldi befektetésekre épül, „így a tulajdonos, ha érdeke úgy kívánja meg, pillanatok alatt összecsomagol, idehaza meg maradnak a munkanélküliek tömegei. Mindez végül az





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-