Megkérdezték Koncz Zsófiát, hogyan fizesse valaki a rezsit, ha alig keres — A válaszban nincs sok köszönet

A miniszterhelyettesi fizetés mellett könnyű így beszélni.

Kanász-Nagy Máté (LMP) Pintér Sándor belügyminisztertől kérdezte meg, hogy hogyan keressen többet egy állami alkalmazott, mikor a közszférában a bértáblákat a kormány évek óta befagyasztotta.

Az ellenzéki képviselő kérdésre arra irányult, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban július végén úgy fogalmazott, hogy aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy

keressen annyi pénzt,

hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt.

Az LMP politikusa szerint a kormányfő tanácsa több kérdést is felvet, kezdve ott, hogy a közalkalmazottak keresetét a kormány évek óta befagyasztotta, és a KATA eltörlése miatt másodállást sem tudnak vállani.

Pintér Sándor helyet csak Koncz Zsófia miniszterhelyettes válaszolt, azonban a felvetések egyikére sem reagált érdemben. Arról tájékoztatta Kanász-Nagy Mátét, hogy a reálkeresetek a 2010-es kormányváltás óta nemzetgazdasági szinten, kedvezmények nélkül közel 70 százalékkal nőttek.

Ennél is nagyobb mértékben emelkedett a gyermeket nevelő családok reálkeresete.

Az államtitkár végül arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar háztartások

az átlagfogyasztásig

változatlanul az európai összevetésben a legolcsóbbak közé tartozó, rezsicsökkentett áron juthatnak hozzá a földgázhoz és az áramhoz.

(via 24.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....