Durva hisztirohamot kapott Deutsch Tamás - így még nem láttuk


A Fidesz EP-képviselője szerint a teljes európai baloldal akadályozza, hogy a földgáz és az atomenergia zöld minősítést kapjon. Deutsch Tamás szerint ezzel egész Európa energiaellátását veszélyeztetik.

Az európai és a vele szorosan együttműködő magyar baloldal veszélyezteti az egész európai energiaellátás biztonságát azzal, hogy javaslatával megakadályozná, hogy a földgáz és az atomenergia zöld minősítést kapjon – idézte az MTI a Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás Strasbourgban tett keddi kijelentését.

Azzal összefüggésben, hogy az EP strasbourgi plenáris ülésén kedden vitázik, majd szerdán szavaz a nukleáris energiát és földgázt a környezeti szempontból fenntartható energiaforrások körébe soroló taxonómia rendelethez kapcsolódó EP-javaslatról, Deutsch Tamás azt mondta: a jelenleg hatályos jogszabály baloldali megtorpedózása romba dönti Európa energiaellátásának biztonságát, és az egekbe emeli az energia árát.

A baloldali javaslat elfogadása esetén nem lesz energiaforrás, nem lesz energiaellátási biztonság, és az a kevés energia is megfizethetetlen lesz

– figyelmeztetett a fideszes EP-képviselő. Emellett ellehetetleníti azt a célkitűzést is, hogy Európa függetlenedjen az orosz energiahordozóktól – tette hozzá.

Közölte azt is: Ukrajna kedden azzal fordult az Európai Parlament képviselőihez, járuljanak hozzá, hogy a taxonómia rendeletnek maradjon a része a földgáz és az atomenergia békés célú felhasználása. Aki segíteni akar az ukránoknak, az leszavazza az európai baloldalnak a földgáz és az atomenergia zöld minősítését ellehetetlenítő kezdeményezését – hangsúlyozta Deutsch Tamás, majd kijelentette: „Mi a magyar és az európai energiaellátás biztonsága mellett vagyunk”.

„A klímacélokhoz kell a földgáz és az atomenergia”



Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője az MTI által közölt sajtónyilatkozatában kiemelte: világos, hogy a 2050-ig elérni kívánt klímacélok megvalósítása lehetetlen a földgáz és az atomenergia nélkül. Szavai szerint a szerdai EP-szavazás tétje, hogy lehetséges marad-e a megfizethető energiaárak biztosítása, valamint a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása.

Az európai és magyar baloldal célja azonban az európai és magyar gazdaság teljes kivéreztetése, valamint az európai emberek elszegényítése

– figyelmeztetett az EP-képviselő.

Az Európai Bizottság március elején bemutatott, a taxonómiára vonatkozó jogszabálytervezete egyes nukleáris energiával és földgázzal kapcsolatos tevékenységeket a környezeti szempontból fenntartható gazdasági tevékenységek körébe sorol. Az ilyen tevékenységeket felsoroló listát nevezik uniós taxonómiának.

A taxonómiai rendelet egyike azoknak a jogszabálytervezeteknek, amelyek révén az uniós bizottság forrásokat biztosítana a fenntartható növekedéshez, segítené a zöld beruházásokat, és megpróbálná elkerülni a nem fenntartható projektek zöldként való feltüntetését.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen