Ha ebbe belemegy Orbán, a sajátjai szedik szét: Fizessenek 95 százalékos különadót az állami koncessziót nyert cégek

Ez menjen a rezsivédelmi alapba, ne a kisemberek pénze!

A hétfő esti Egyenes Beszéd vendége volt Kálmán Olga, ahol arról beszélt: jól mutatja a Fidesz demokráciafelfogását, hogy a párt nem jelent meg a katatörvény-módosítás miatti rendkívüli ülésen, és nem vitázik az ellenzékkel.

Kálmán agyrémnek nevezte, hogy ötletszerű törvénykezés van az országban, amelyet nem előz meg egyeztetés. A miniszterelnök horvátországi mentőakciójára reagálva azt mondta, “ez az ember sodródik az árral“. Hozzátette,

“Orbán Viktor nagyon súlyosan hazudott ennek az országnak“.

Felidézte, a miniszterelnök arról beszélt a választást megelőzően, hogy amíg ő van kormányon, érvényben marad a rezsicsökkentés, azonban pár hónappal később már felszólította az embereket, hogy akik nem tudják kifizetni a megemelt rezsit, keressenek több pénzt. A képviselő kizártnak tartja, hogy a miniszterelnök nem tudta előre, hogy meg kell szüntetnie a hatóságilag csökkentett rezsit.

“Családok milliói fogják majd a fejüket ősztől, hogy miből fizessék ki a rezsijüket“

— húzta alá. Sokatmondónak tartja, hogy mindeközben Orbán “pálmafás ingben röhög bele a képünkbe“.

Az országgyűlési képviselő felidézte: pártja, a DK azt javasolta, hogy a kormány azonnali hatállyal vonja vissza a rezsiemelést, ehelyett pedig a szakmai szervezetekkel dolgozzanak ki egy igazságos, a rászorultakat figyelembe vevő, mindemellett fenntartható rezsicsökkentést.

Kálmán Olga szóba hozta, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf a válságos helyzet közepén vett ki az általa tulajdonolt kaszinóhálózatból 1,6 milliárd forint osztalékot. A honvédelmi miniszter kétszínűségére is rámutatott, ugyanis a tárcavezető már a minisztersége alatt döntött az osztalék kivételéről, miközben a plénum előtt harsányan hangsúlyozta a kormány a “rezsivédelem” fontosságát.

A politikus elmondta, a koncessziós eljárás során az állam odaadja az üzemeltetés és fenntartás jogát magánszervezeteknek, amelyek sok pénzre tehetnek szert ezáltal. A DK frakciószóvivője bejelentette: pártja benyújtja azon törvénymódosító javaslatát, amely szerint

a koncessziót nyert cégek idén 90, jövőre pedig 95 százalékos különadót lennének kötelesek fizetni.

Erre szerinte azért van szükség, mert kormányközeli szervezetek megkapták többek között az autópályák, a kaszinók és a nemzeti dohányboltok koncessziós jogát, és a jelenlegi helyzetben fontos, hogy a cégek hozzájáruljanak a költségvetéshez. Javaslata szerint a kormány által létrehozott rezsivédelmi alapba lehetne küldeni az adóból befolyt összegeket.

Rónai Egon műsorvezető megkérdezte, mire készül a DK. Erre Kálmán Olga úgy felelt, hogy “az országnak egy megértő odafigyelő kormányra van szüksége“. Elmondása szerint őszre a kormánypárti szavazók is

“fel fognak ébredni, hogy őket bizony becsapták“.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen