Óriási a baj: A lengyel miniszterelnök bejelentette, Magyarország és Lengyelország útjai szétváltak

Itt a vége.

Válaszolt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére.

“Magyarország és Lengyelország útjai valóban szétváltak, de Orbán Viktornak nincs igaza abban, hogy Lengyelország részt venne az ukrajnai háborúban”

— jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken, egy faluban tett látogatása során újságírói kérdésre válaszolva.

A magyar miniszterelnök egy hete Tusnádfürdőn maga beszélt arról, hogy “a lengyel-magyar tengely sérült”. Orbán azt mondta “ugyanazt akarjuk pedig (békét), de a háború megviselte a viszonyokat. A magyar-lengyel kapcsolatokban »szív-probléma van«, mert ez két szláv nép harca, míg a lengyelek azt érzik, ez az ő háborújuk. Át kell menteni az észalapú kapcsolatokat”.

A lengyel kormányfő minderre reagálva megerősítette: valóban van nézetkülönbség. De azt nem fogadja el, hogy Lengyelország részt venne a háborúban. A hősi harcot Ukrajna vívja, viszont amerikai, lengyel, brit és szinte egész Európából érkező fegyverek segítik, hogy megvédje szuverenitását.

“Mi lengyelek nagyon erősen igyekszünk támogatni az országot a brutális orosz támadás ellen, hogy megőrizze területi épségét”

— emelte ki Morawiecki miniszterelnök.

(hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen