Szürreális képsorok: Őrjöngve szidják a bírót, aki elkaszálta Orbánék kérdését

A legnagyobb sértést vágta a fejéhez.

Kormányellenes genderista — írta a bíróra Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, miután a Kúrián elkaszálták Orbánék népszavazásának egyik kérdését.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor július 21-én jelentette be, hogy országos népszavazást tartanak a Fidesz által gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób törvényről. A kormány a népszavazási kezdeményezése során összesen öt kérdést tervezett népszavazásra bocsátani. Ezen kérdéséket július 30-án hitelesítette a a Nemzeti Választási Bizottság.

Ezek mindegyikét megtámadta a TASZ a Kúrián, amely elsőként arról a kérdésről döntött, ami így szól:

„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?”

A Nemzeti Választási Bizottság határozatát megváltoztatva a Kúria úgy döntött, hogy

ez a kérdés nem hitelesíthető, mert a népszavazás nem irányulhat az Alaptörvény megváltoztatására

márpedig bárhogyan válaszol egy érvényes népszavazáson a többség erre a kérdésre, mindenképp az Alaptörvény módosítása válna szükségessé – írta közleményében a TASZ.

Szánthó Miklós a Facebookon kelt ki a döntés ellen:

“Így darálta be a Fidesz a bíróságokat” c. epizódban ma: a Kúria egyik, kormányellenes bírája beállt genderistának és a nyílt társadalom hálózatával karöltve letiltotta az egyik kérdést a gyermekvédelmi népszavazás ügyében — arra hivatkozva, hogy a nemátalakító műtétek “hozzáférhetetlenné tétele” korlátozza a kiskorúak önrendelkezési jogát❗️

?A Kúria Kovács András vezette tanácsa ma a „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?” népszavazásra javasolt kérdés hitelesítését megtagadta.

▪️ A tanács szerint ugyanis a nemátalakító kezelések elérhetőségének tiltása a “kiskorú alapjog-gyakorlását, önrendelkezési jogát és a testi integritáshoz való jogát korlátozná”, a “tiltás az önrendelkezési jog olyan mértékű korlátozását jelentené, amely az emberi méltóságból levezetett önrendelkezési jog lényegi magját vonná el”.

Tehát a bírói tanács úgy gondolja, hogy

lehetővé kell tenni

a még befolyásolható, önálló döntés meghozatalára csak részlegesen vagy teljesen képtelen kisfiúk vagy kislányok számára, hogy kislányok vagy kisfiúk lehessenek.

▪A Kovács-féle tanács azt is megérvelte, hogy a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való joga viszonylagos, mivel az az ún. intersze×uális személyekre nem vonatkozik — hiszen szerintük az Alaptörvény csak azokról beszél, akik “férfiaknak vagy nőknek születnek”, míg inter- meg transzsze×uális (???) emberekről (gyerekekről) nem ejt szót, ergo nem is szabályozza.

▪Kovács András bíró egyébként nem ismeretlen a politikai jellegű döntések meghozatalában: szintén az általa vezetett tanács volt például még 2018-ban, mely érvénytelenített több ezer határon túli voksot az országgyűlési választásokon, egy mandátumtól éppen megfosztva a Fideszt és odaadva azt a Jobbiknak.

▪Kovács volt az, aki 2019-ben ezt követően egy “szakmai konferencián” azt mondta: “Magyarországon nincs jogállam”.

▪Az is érdekes, hogy nem csak az ítélkező bíró, de a népszavazási kérdést megtámadó szervezet is jól ismert az ún. perlési politizálásban: a nyílt társadalom eszmeköréhez tartozó TASZ fordult a Kúriához ezen (és a másik négy népszavazási) kérdés ügyében a bírósághoz.

Ez van, nekünk ilyen “diktatúra” jutott.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....