Németh Szilárd szerint Soros emberei dolgozták ki, hogy hajléktalanokat költöztessenek Csepelre

Karácsony Gergely főpolgármester állítsa le az egykori csepeli szakiskola hajléktalanszállóvá alakításának előkészítését és kezdjen érdemi párbeszédet a XXI. kerület vezetésével, valamint a városrész önkormányzati képviselőivel! - sürgette Németh Szilárd, a városrész fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.



A politikus arra szólította fel a főpolgármestert, állíttassa le az épület műszaki átalakítására tett lépéseket. Az ügy előzménye, hogy Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) hétfőn nyílt levelet tett közzé, melyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy - értesülése szerint - a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén.



Németh Szilárd közölte, kedden a főváros egy levélben elismerte, hogy valóban erre készül a Táncsics Mihály utca 82-84. száma alatti, egykori iskolaépületben. Elmondta, Karácsony Gergely egyik helyettesétől kapott válaszlevelet Borbély Lénárd polgármester; ebből egyértelműen kiderül, hogy a csepeliek megkérdezése nélkül, érdekeik és akaratuk ellenére akarnak ott egy hajléktalanszállót létesíteni.



Közölte, a szállóra a "gazdagabb belvárosi kerületekből több száz hajléktalant szándékoznak kitelepíteni Csepelre". Elmondta, a levélből kiderül az is, hogy "Soros György embereivel dolgoztatták ki a folyamatot, aminek részeként Csepelre kell majd költöznie több száz hajléktalannak". Szerinte az intézmény működését is egy Soros György által fenntartott szervezetnek akarják átadni. Közölte, a levélből kiderül továbbá, a főváros vizsgálja azt is, hogy az épület alkalmas lehet-e "járványügyi válságkezelés céljából történő használatba vonásra".



Erre utalva, a "csepeliek véleményét tolmácsolva" azt mondta: a Pesti úti idősek otthonában történtek után a főváros inkább ott védekezzen, ahol arra szükség van. Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű fiataloknak szakmát adó Mérei Ferenc Szakiskola épületét 2007-ben éppen a főváros záratta be. Közölte, várja azt is, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek mi a véleménye a csepeli hajléktalanszálló megnyitása és több száz hajléktalan odaköltöztetéséről.



Forrás: ATV





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....