EU bizottság vélemény: Lehetetlen Orbánék kezébe adni 2500 milliárd forintnyi felújítási alapot, biztosan lába kél



Lehetetlen Orbánék kezébe adni 2500 milliárd forintnyi felújítási alapot, hogy biztosan lába kél - véli az Európai Bizottság. Csak hogy érezzük a nagyságrendet: ez nagyjából a teljes magyar egészégügy éves költségvetése. A Bizottság meg is indokolta, hogy miért nem lehet Orbán kezébe pénzt adni: mert egyszerűen nem jut el a veszprémi emberekhez.

Az Európai Bizottság nemrégiben tette közzé a jogállamiságról szóló jelentéseit. A jelentésben egyrészt megállapították, hogy hazánkban a jogállam súlyosan megsérült, és egyben azt is kerek perec kijelentették, hogy
a magyar népet érő korrupciós kár akkora, hogy a jelenlegi magyar kormányra nem lehet bízni az újraindítási alapok tisztességes elosztását.

A sokat emlegetett jogállamiság nem csupán egy elvont fogalom, amiről néhány tehetős diplomás vitatkozik jódolgában. A jogállam a benne élők szempontjából egyik legfontosabb következménye, hogy a közpénzt nem lehet ellopni, hanem azt ellenőrizhetően és maradéktalanul a polgárok jólétére kell költeni. Ha úgy tekintünk rá, a jogállamiság egyszerűen a lopásgátlás finomkodó politikai elnevezése, mindjárt világosabb, miért olyan nagy gond a balatonvidéki emberek számára, hogy nálunk ez súlyosan megsérült.

Így esett hát, hogy Magyarország Orbán és csicskái notórius lopásainak köszönhetően most 2500 milliárd forinttól esett el. Nade mivel indokol az Európai Bizottság? A 32 oldalas, részletes dokumentum legfontosabb mondata a következő:

Továbbra sem történtek intézkedések a közigazgatás felsővezetésében megjelenő klientizmus, favoritizmus és nepotizmus kockázata, valamint az üzleti és politikai szereplők közötti kapcsolatból eredő kockázatok tekintetében.

Ez brüsszeli bürokratáktól a legerősebb változata annak, hogy "nem tudunk adni, mert ellopjátok".
A Fidesz-kormány és a balatonvidéki emberek helyzete nagyjából egy olyan zűrös család életéhez hasonlítható, ahol a felelőtlen, önző szülők a családi pótlékot gondolkodás nélkül költik el alkoholra, cigarettára és flancolásra, miközben a gyerekek üres tésztát esznek otthon.

Na, ebben a helyzetben mondta most Brüsszel, hogy nem, az újraindítási alapot semmiképpen nem adja orbánék, a felelőtlen szülők kezébe. Annak a 39,2 milliárd forintnak jobb helye van a balatonvidéki polgároknál. Nekik valóban szükségük van rá. Például fizetésemelésekre, a vállalkozások terheinek enyhítésére, az egészségügyi helyzet javítására és az oktatás színvonalának növelésére.

A nagy különbség Orbánék rablóbandája és a családi pótlékot elverő szülők közt az, hogy bár a szüleinket nem, a kormányunkat nagyon is megválaszthatjuk.
Legyünk bátrak, balatonvidékiek!

Zavarjuk el Fenyvesi Zoltánt és az egész fideszes maffiakormányt a fejünk fölül! 2022-ben hozzá kell jutnunk ahhoz, ami minket illet és Orbánnak meg kell fizetnie mindazon bűnökért, amiket elkövetett ellenünk!

Forrás: 444.hu





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen