Lajcsi botrány: állítólag Polt Péterre hivatkozva felajánlották neki, hogy 200 millió forint ellenében kedvező irányban befolyásolják az ítéletet


Budapest – Elképesztő információ birtokába jutott a Blikk: a közelmúltban a Központi Nyomozó Főügyészség idehaza ritkán látott ügyben csapott le, a különleges ügyben pedig érintett Galambos Lajos is!


A hatóság közleménye szerint a csalók Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozva felajánlották, hogy 200 millió forint ellenében kedvező irányban befolyásolják az ítéletet egy házaspár bírósági ügyében. Úgy tudjuk, a pár Lajcsi és felesége, Boglárka. Lajcsi és hét társa víz-, gáz- és áramlopás miatt áll bíróság előtt, júliusban született volna ítélet, ráadásul az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért rá – így nagy volt a tét.

„A megalapozott gyanú szerint 2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személlyel, amely során magukat – valótlanul – hivatalos személynek kiadva felajánlották segítségüket. A vállalkozó ígérete szerint 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítja, hogy a férfi és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügy, letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le” – áll a nyomozó főügyészség hivatalos közleményében, amely szerint a korrupciót felkínáló vállalkozó többek közt a legfőbb ügyészre is hivatkozott, mint aki intézkedne az ügyben.

A kommüniké szerint a megkeresett személy többször találkozott egy ügyvéddel is, aki megerősítette, a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő eljárásban. A Blikk több forrásból is úgy értesült, Lajcst próbálták megkörnyékezni a szélhámosok, ám a zenész nem ült fel a kecsegtető ajánlatnak, s a vállalkozó megkeresését követően azonnal jelezte a hatóság felé, bűncselekménybe akarják belekeverni.

Lapunk megkereste a zenészt, akit nagyon nehezen értünk el, s csak vonakodva állt kötélnek.

– Nagyon megdöbbentett az eset, amibe keveredtem. Kérem mindenki megértését, további részleteket egyelőre nem árulhatok el, mert egyeztetnem kell az illetékes hatósággal, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel mit mondhatok el. Jelenleg terápián, kezelésen vagyok, nem tudok és nem is szeretnek egyelőre többet mondani, jövő hétfőtől állok a nyilvánosság rendelkezésére. Kérem, ezt mindenki tartsa tiszteletben! – mondta szűkszavúan Lajcsi, akiről úgy tudjuk, tevékenyen részt is vett a bűnbanda lebuktatásában, ám erről nem kívánt nyilatkozni.

Ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián megerősítette, a zenész részt vett a nyomozásban

– Védencemet valóban megkeresték egy ilyen ajánlattal, a nyomozóhatóság eredményes felderítésében pedig közreműködött – ismerte el Lajcsi jogi képviselője. – Az illetékes szervek megkezdték a nyomozást, amelyben hangsúlyozom, ügyfelem nem gyanúsított, hanem ő az, aki segítette a rendőrök munkáját.

Az ügyészség azóta elrendelte a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyek őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta letartóztatásukat. Jelenleg mindannyian rács mögött vannak, a vállalkozó már elismerte a bűncselekmény elkövetését.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen