Ámen: nem akármi miatt indult nyomozás egy magyar katolikus iskolánál

Állítólag a szálak 2019-ig vezetnek vissza, az iskola akkori vezetője és felesége az év nyarának végén közös megegyezéssel távozott.

Költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a gyulai Göndöcs Benedek katolikus középiskolát érintően. A Telex értesüléseit a Békés Megyei Főügyészség is megerősítette, ám szűkszavúan csak annyit reagáltak, hogy egy 2019 májusában kelt feljelentés alapján vizsgálódnak és „a nyomozás jelenleg felderítési szakban van ismeretlen tettes ellen, azaz gyanúsított felelősségre vonására nem került sor.”



A Telex szerint a kilencvenes évek elején alapított, jelenleg Göndöcs Benedek Katolikus Technikumnak nevezett intézményt a kezdetektől 2019 nyaráig Czirok Sándor vezette, aki 1990-ben alapító tagja volt a Kereszténydemokrata Néppárt gyulai szervezetének, és aki 1998-ban a párt parlamenti képviselőjelöltje volt a városban (1,9 százalékos eredményt ért el).

A Gyulai Hírlap cikke szerint Cziroknak 2019. augusztus 31-én szűnt meg a vezetői és a munkaviszonya, majd közös megegyezéssel távozott, ahogy a felesége, Gedeon Éva általános igazgatóhelyettes is. Az okokról akkor sem Czirok, sem az intézmény fenntartója nem adott tájékoztatást.

Az iskola fenntartója gyakorlatilag a Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegye, amely több más szálon is kötődik a békési városhoz. A lap számos kérdést küldött az iskola jelenlegi és volt vezetőjének, de nem akartak nyilatkozni az ügyről, illetve a fenntartó sem válaszolt érdemben.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen