Orbán szájából meghallgatni, hogy ő is a bérből és fizetésből él, távolról vicces, közelebbről dühítő

„A miniszterelnök ne vicceljen, én sem lopok!” – mondta Bödőcs Tibor, és milyen igaza van!

Mert Orbán Viktor szájából meghallgatni, hogy ő is a bérből és fizetésből élők közé tartozik, távolról vicces, közelebbről dühítő!
Mint ahogy dühítő az is, hogy mindig mást mond, mint amit csinál! A „közszolgálati” rádióban fizetésemelésről, munkahelyteremtésről, a felsőoktatás fejlesztéséről beszélt, miközben az országban ennek nyoma sincs!

Milyen fizetésemelést emleget, amikor pont most szavazta le a Fidesz, hogy havonta 25 ezer forinttal több pénzhez jussanak a minimálbérért dolgozók? Évi 300 ezer forint pluszfizetés – ezt jelentette volna az MSZP javaslata a legkisebb fizetés adómentessé tételéről! De a Fidesz lesöpörte az asztalról annak a 2,3 millió embernek a fizetésemelését is, akik 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek! Pedig van erre pénz, hisz a költségvetés 1 százalékáról beszélünk! A Fidesz mégis nemet mondott a dolgozó emberek fizetésemelésére! Ez a valóság!

Milyen munkahelyteremtésről beszél, amikor brutálisan nő az álláskeresők száma? Idén áprilisban 57 ezer emberrel kevesebb dolgozott, mint az előző hónapban! Tudja vajon, hogy a munkakeresés átlagos időtartama 7,9 hónap? A Fidesz viszont csak 3 hónapig fizeti az álláskeresési járadékot! Rengeteg munkanélküli semmilyen ellátást nem kap! A kormányzati kegyként adott 0,6%-os nyugdíjemelést pedig már rég megette az élelmiszerárak növekedése!

Mit hord össze a felsőoktatásról, miközben kilopták az egyetemek vagyonát magánalapítványokba? Közben még a saját kormánybiztosa, Révész Máriusz is elismerte, hogy a tanárok fizetése alacsony, a magyar oktatás kaotikus, az iskolák fideszes átalakítása pedig a rendszerváltozás legnagyobb tévedése volt!
És milyen újraindításról beszélt, hiszen a fideszes Alapjogokért Központ is elismerte, hogy a magyar termelékenység a 2010 előtti időszakhoz képest nem javult. Sőt! Hiába ömlöttek az uniós ezermilliárdok a gazdaság felzárkóztatására, azt elpazarolták vagy ellopták.

Ki kell mondani: a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikája emberellenes! Mert lenne pénz a költségvetésben az adómentes minimálbérre, a több fizetésre és nyugdíjra, a megduplázott családi pótlékra! De a Fidesz-rezsim inkább Fudan Egyetemre, Budapest-Belgrád vasútvonalra és vadászkiállításra költ, miközben orosz és kínai adósrabszolgaságba taszítják az országot! A pénzt ellopják, az adósságot pedig a magyar nép nyakába teszik!

Ezért kell kormány- és korszakváltás, hogy ne így legyen. Legkésőbb 2022-től!





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....