20 ezer forintos iskolakezdési támogatást követelnek a kormánytól

Ez lenne a minimum.

Már egyetlen gyermek elindítása a tanévben több tízezer forintunkba kerülhet, nem beszélve arról, ha több iskolás gyermek van a családnál, vagy esetleg még az iskolatáska is hiányzik — hangsúlyozta Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője pénteken.

“Ami pár éve még egy odafigyeléssel kigazdálkodható anyagi kihívás volt, abból idénre súlyos anyagi teher lett a családok számára, hiszen mindenért többet fizetünk”

— mondta a politikus, majd hozzátette: az élelmiszerért, a tankolásért, és a rezsiért is. Hangsúlyozta: nem szabad hagyni, hogy az orbáni infláció, a Fidesz megszorításai, az iskolába készülő gyerekek életét nehezítsék meg.

“A Demokratikus Koalíció legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol!

A DK szerint ez lenne a minimum azok után, hogy a kormány nehezebbé tette az életünket”

— jelentette ki Kálmán Olga, kiegészítve, hogy az egyedülálló szülők esetében 30 ezer forinttal, egy tartósan beteg, vagy fogyatékkkal élő gyermek esetében 40 ezer forinttal kellene támogatni a családokat.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy drámaian megugrottak az elmúlt időszakban az iskolakezdés költségei. Egy iskolás gyermek elindítása, már tavaly is elérhette az 50 ezer forintot. Mint mondta, tavaly óta márpedig sokkal rosszabb lett a helyzet, hiszen az orbáni infláció 25 éves csúcsot hozott a drágulásban.

“Ha ebben a helyzetben nem segítenek a családoknak, akkor lesznek olyan gyermekek akik már az első becsöngetés pillanatában hátrányban lesznek a társaikhoz képest, mert a szüleik nem tudnak megvenni minden szükséges eszközt a számukra. Ez pedig megengedhetetlen!”

— hangsúlyozta Kálmán Olga.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....