Kövér nagylelkű ajándékot adott a csíkszeredai kórháznak - elképesztő hálálkodás fogadta

Öt szállítható lélegeztető gépet adott át Csíkszeredában a Hargita megyei sürgősségi kórháznak Kövér László, az Országgyűlés elnöke.



A csíkszeredai csángó kollégium avatója keretében Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke számolt be arról, hogy a Hargita megyei tisztifőorvos, Tar Gyöngyi kérésére fordult Kövér László házelnökhöz, így a magyar kormány öt olyan lélegeztető gépet küldöttCsíkszeredába, amelyek a betegek szállításakor is használhatók.



Kövér László hangsúlyozta: azt szeretné, ha a székelyek beoltatnák magukat, „hogy ne kelljen Székelyföldre több lélegeztető gépet hozni”. Kijelentette: a vírus nem játék. Megjegyezte: az oltásban is van kockázat de ez matematikailag nem kimutatható ahhoz a kockázathoz képest, amit azok vállalnak, akik nem oltatják be magukat.



Konrád Judit, a Hargita megyei sürgősségi kórház igazgatója elmondta, az átadó ünnepség alatt is hívták egy másik kórháztól, hogy van-e szabad lélegeztetőgépük. Hozzátette: míg korábban az üres ágyat, most a légeztetőgépet keresik a kórházak.



„Amikor a legnehezebb helyzetben vagyunk, akkor érkezik mindig a magyar kormánytól a segítség. (.) A magunk módján viszonozni fogjuk” – jelentette ki a kórházigazgató.



Romániában riasztó ütemben terjed a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Az országban szinte naponta megdőlnek a jegyzett napi fertőzések, a járványnak tulajdonított napi halálesetek csúcsértékei. A kórokozó megjelenése óta még soha nem voltak annyian kórházban és nem szorultak intenzív terápiás ellátásra, mint jelenleg. Az országban nincs már elegendő kórházi kapacitás a súlyos esetek ellátására, a túlzsúfolt kórházak betegfelvételi osztályain és az épület előtt sorban álló mentőautókban további súlyos állapotban lévő fertőzöttek várnak arra, hogy kórházi ágyhoz jussanak. A hírtelevíziók beszámolói szerint a romániai járványhelyzet súlyosabb, mint amilyen az olaszországi Lombardia tartományban volt a járvány első hullámakor.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....