Botrány: Eredményes lett a PestiSrácok elleni végrehajtási eljárás

Nem hajtotta végre önként a PestiSrácok a bíróság jogerős ítéletét, de Lengyel Róbert polgármester végrehajtási eljárást kezdeményezett a médium ellen, ami azután sikerrel végződött.

Végrehajtási eljárás segítségével tudta csak elérni Siófok vezetése, hogy a PestiSrácok kiadója kifejezze sajnálkozását a még 2019-ben „Zsebtolvajok és prostik tették élhetetlenné Siófokot a jobbikos volt rendőrkapitány polgármestersége alatt” címmel közölt írásban szereplő valótlanságok kapcsán. Ugyancsak végrehajtók segítségével jutott hozzá Siófok a számára megítélt sérelemdíjhoz.

Az ügy előzménye, hogy az említett cikkben a polgármesterről és a városról is valótlanságokat közöltek, majd miután ezt a bíróság jogerős ítélete is megállapította több évnyi pereskedés után, és sérelemdíj fizetésére kötelezte a lapot, az ítéletben foglaltaknak az alperes nem tett eleget.

Lengyel Róbert egy idő után megunta a várakozást, és a Facebookon jelentette be, hogy végrehajtást indíttatott a PS ellen, hogy megkapja a város a megítélt sérelemdíjat, valamint sor kerüljön a nyilvános bocsánatkérésre.

Hogy a végrehajtás végül eredményre vezetett, azt onnan lehet tudni, hogy nemrég Lengyel Róbert azt is közzétette, hogy a végrehajtónak sikerült bevasalnia az összeget az Insider Medián, és mostanra egy bocsánatkérő levél is érkezett Siófokra. A polgármester közzé is tette az Insider Media ügyvezetőjének, Szenvedi Zoltánnak a sajnálkozó levelét.

A Media1 a sérelmezett cikk mellett egyébként jelenleg sem talál sajnálkozást, és nem szerepel arra való figyelemfelhívás, hogy az írás valótlanságokat tartalmaz, így aki most fut bele az írásba, még akár komolyan is veheti.

A polgármester azt jelezte, hogy a sérelemdíjat a Tanácsház és Széchenyi sarkán lévő Széchenyi emlékpark felújítására forgatják be. A városvezető hozzátette:

„Ékes példa ez arra, hogy nem kell következmények nélkül hagyni, hogy szennyel borítsák be Magyarország mindennapjait az ilyen és hasonló sajtótermékek…”

A PestiSrácokkal függ össze a Media1 mai másik híre is, amelyben arról számoltunk be, hogy egy másik ügy kapcsán első fokon a bíróság bűnösnek találta a PestiSrácok két munkatársát egy rágalmazás miatt indult büntetőügyben. Abban az ügyben Czeglédy Csaba, a DK jogásza indított magánvádas büntetőeljárást a lap két munkatársa ellen.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....