Áll a bál a Lázár vezette szövetségnél: Több sportoló is érintett lehet a hamisítási botrányban

A hatóságok szerint alapos a gyanú.

A Magyar Tenisz Szövetség közleményt adott ki, amelyben leírták, tudomásukra jutott, hogy visszaélhettek a koronavírus-fertőzések kimutatására használt PCR-tesztekkel a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói. Az elnökség emiatt arra utasította a szövetség ellenőrző bizottságát, hogy vizsgálják ki az ügy tavalyi eseteit.

“A testület egyúttal felhívta a főtitkárt, haladéktalanul folytassa le a szükséges fegyelmi eljárásokat, az elnököt pedig arra, hogy az alapos gyanúra való tekintettel tegye meg a szükséges büntető feljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen” — írták. A Magyar Tenisz Szövetség elnöke nem más, mint a fideszes országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter, Lázár János.

Az MTSZ azt is leszögezte, hogy együttműködnek a hatóságokkal az ügy felgöngyölítése érdekében. A Népszava emlékeztet rá, hogy a korábbi — szintén kormánypárti — elnök, Szűcs Lajos 3 és félmilliárdos adósságot halmozott fel, ezért cserélték le Lázárra. Egyelőre azonban nem csitul a vihar az MTSZ háza táján.

(MTSZ/Népszava)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....