Elképesztő: Tízmillió forintot fizettek Borkaiék alvilági alakoknak a hajós bulin készült felvételekért

Újabb részletek derültek ki a Borkai-botrányról.

Az eddig megszerzett információk és a zsarolási ügyben tett tanúvallomások alapján a HVG cikksorozatban tárja fel a Borkai-ügy eddig ismeretlen részleteit. A sorozat második, kedden megjelent részéből kiderült, hogy Borkai Zsolt, Győr egykori fideszes polgármestere a hajós buli után másfél hónappal, már 2018 júliusában tudott arról, hogy a hajón fotók készültek róluk.

A polgármestert ugyanis felkereste egy ismert győri figura, az ETO egykori focistája, Póczik József, aki közölte Borkaival, hogy felvételei vannak a hajós buliról, és ezek közül egy-két, nem intim képet át is adott neki.

Ezt követően csaknem félévvel később, 2019 februárjában Kubatov Gábor, a fidesz pártigazgatója kért találkozót Borkaitól, aki az Aranyhal éttermet jelölte meg helyszínként. Borkai vallomása szerint ekkor, a pártigazgatótól tudta meg, hogy Budapesten “kompromittáló felvételek és videók” keringenek róla, és ezeket látta is Kubatov.

Egy hónnappal a Kubatov-találkozó után, a hajón orgiázó Rákosfalvy Zoltán ügyvédet egy korábbi ügyfele, P. Zoltán kereste meg a hajón készült fotókkal. Rákosfalvy vallomása szerint

tízmillió forintot ajánlott a képekért és a pendrive-ért az általa “alvilági alakként” jellemzett férfinek.

A hajós bulin jelen lévő baráti társaság végül úgy döntött, hogy közösen kifizetik a tízmillió forintot, habár a társaságból ketten nem örültek ennek, mivel annak ellenére, hogy ott voltak a hajón, nem kerültek kapcsolatba egyik “hölggyel” sem.

A vallomásokból kiderült az is, hogy 2019 tavaszán már a Fidesz felső vezetése is tudott a hajón készült felvételekről, azokról ugyanis nyíltan beszélt többek között Kósa Lajos, illetve Kocsis Máté is Borkainak. A győri polgármester és Kubatov második találkozóján pedig a fideszes pártigazgató azt is elmondta, hogy

beszélt a “nagyfőnökkel”, azaz Orbán Viktorral, aki magánügynek tekinti azt, ami történt.

Borkai szerint Kubatov ezzel az értésére adta, hogy a nagyfőnök szerint “minden rendben van, és minden mehet tovább úgy, ahogy eddig is”.

A pártigazgató azt is mondta Borkainak, hogy minden bizonnyal a kampányidőszakban előveszik majd a témát, de azzal nyugtatta a polgármestert, hogy ha ki is kerülnek a felvételek, akkor azt a jobboldali sajtóban blokkolni fogják.

(hvg.hu nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....