Orbánékon röhög az ország: mégis megtartják a szegedi fórumot, igaz nem szegeden...

Kabaré.

Igaz, hogy nem Szegeden és péntek reggel, de megtartják az ünnepséget a határvadász ezred megalakulása alkalmából

– derül ki az MTI agendájából.

Az új helyszín

Budapest X. kerülete,

a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja, az időpont pedig csütörtök 10 óra. Ami nem változott: a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az eseményen.

A rendezvényről, az azzal járó lezárásokról és arról, hogy Orbán Viktor is beszédet mond rajta, hétfőn a Szeged.hu írt. Kedden a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan kacsának minősítette a hírt, és közölte, hogy Orbán nem látogat Szegedre.

Erre az ottani városfejlesztési alpolgármester, Nagy Sándor nyilvánosságra hozta az esemény Botka László polgármesternek címzett meghívóját. Ebben az volt olvasható, hogy

„Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke”.

Ugyancsak kedden közölte a közterületi rendezvényekre engedélyt kibocsátó Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, hogy jóváhagyta a rendőrség igénybejelentését, amelyet azért nyújtottak be, hogy megtarthassák a pénteki rendezvényt a Móra Ferenc Múzeum előtt.

Hamarosan azonban már arról érdeklődött náluk a hatóság képviselője, hogy mi a lemondás menete. Rácz Attila szerdán aztán azt közölte a Szeged.hu-val, hogy délelőtt telefonon hívták őket a rendőrségről, és megerősítették, hogy a korábbi megkeresés tárgytalan, a rendezvényt nem tartják meg. Elmondása szerint Rácz erről írásos megerősítést is kért, amire állítása szerint azt a választ kapta: nem biztos, hogy érkezik ilyen e-mail a rendőrségtől, a szóbeli lemondás hivatalosnak számít.

(via hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....