Hisztizve rohant a hatósághoz a fideszes politikus - mutatjuk miért

Eljárás indult az ügyben.

Csütörtökön reagált közösségi oldalán Czeglédy Csaba arra, hogy Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő eljárást indított ellene a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).

A fideszes politikus azért indított eljárást, mert Czeglédy egy júliusi posztjában közölni merészelte a Hende szerint nem nyilvános, Czeglédy véleménye alapján viszont közérdekből nyilvános mobilszámát.

A Fidesz zsoldjában álló NAIH nyomban Hende megmentésére sietett, és kötelezték a DK politikusát ideiglenes intézkedés elrendelésével, hogy törölje a Facebookról Hende telefonszámát.

Czeglédy posztját változtatás nélkül közöljük:

A képviselő, aki nem akar képviselni

Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő

eljárást indított ellenem

a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), mert egy júliusi posztomban közölni merészeltem a szerinte nem nyilvános, szerintem pedig közérdekből nyilvános mobilszámát.

Felettébb megmosolyogtató, egyben szürreális, hogy a választók által évtizedek óta eltartott Hendének felbolydult napjainkban az a legnagyobb problémája, hogy politikusként használt mobilszámát az én posztomból is megismerhették a választók,

majd hisztizve rohan a hatósághoz.

Értem én, nehogy már a méltóságos urat az emberek holmi apróságokkal zavarni merjék. Érkezzen csak meg a több millió forintos fizu minden hónap elején, de nehogy már dolgozni kelljen.

A szinte mindenki által ismert telefonszámom 1996 óta van meg, azóta sem változott. Csak az nem ismeri, aki nem akarja. Igaz, hogy sokszor lehetetlen időpontban is hívnak az emberek, de ha nem lennék elérhető, hogyan tudnék segíteni nekik?

A posztom előzménye egyébként az volt, hogy Hende a megyei napilapban (lásd kommentben a link) nehezményezte, hogy Nemény András, Szombathely polgármestere egy sajtótájékoztatója előtt – ami a Hende által többször megígért, de azóta sem érkező kormányzati támogatásokkal volt kapcsolatos – nem hívta őt fel. Gondoltam, ha Hendének ennyire fontos, hogy őt felhívják a tájékozódni akaró szombathelyiek,

akkor rajtam ne múljon: ahol a szükség, ott a segítség.

A Fidesz zsoldjában álló NAIH „természetesen” nyomban Hende megmentésére sietett, és köteleztek ideiglenes intézkedés elrendelésével, hogy töröljem a Facebookról Hende telefonszámát. Az eljárás idejére – bár nem értek vele egyet, de jogkövető vagyok – hozzáférhetetlenné tettem a posztot, azonban remélem, hogy mivel 699-en megosztottátok, sokakhoz eljutott a politikus mobilszáma.

Kíváncsian várom, hogy a NAIH-nál a politikai akarat teljesítése vagy szakmaiság lesz-e a fontosabb. Nagy összegben fogadnék arra, hogy a vita végére a bíróság fog pontot tenni.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....