Az államtitkár baloldali hazugságokról beszélt - mutatjuk mi történt

Szerinte nem sérülnek az erdők.

Augusztus elején kormányrendeletben határoztak arról, hogy felfüggesztik az eddigi természetvédelmi szabályokat a gyorsabb fakitermelés érdekében. Azóta rengetegen tiltakoztak a határozat ellen, mert ez hatalmas kárt tehet az ország élővilágában.

És most végre megszólalt az ügyben Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára is, aki a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy „az említett kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült”. Vagyis

„a fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani”.

Elmondása szerint az idén csak az állami erdőgazdaságok még mintegy 1,3 millió köbméter tűzifa kitermelésére rendelkeznek engedéllyel, amely a veszélyhelyzeti intézkedéseknek köszönhetően megfelelő hatósági kontroll mellett az erdők károsításának veszélye nélkül növelhető.

Úgy gondolja, nincs szó „semmiféle erdőirtásról”, és „nem csökken az erdők területe”, Zámbó szerint „ezek szokásos

baloldali hazugságok”.

Elmondása szerint „védett területeken a természetvédelmi hatóság is vizsgálódhat, így az erdők természeti értékei nem sérülhetnek”.

(via 444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....