Selmeczi Gabriella szerint az ellenzéknek az a jó, minél rosszabb az országnak, minél rosszabb a magyaroknak

A baloldal oltásellenes kampányának bukásáról beszélt napirend előtti felszólalásában Selmeczi Gabriella

A fideszes képviselő hangsúlyozta, Magyarországon kiemelkedően magas az átoltottság, folyamatosan javulnak a járványügyi adatok, már oltják a fiatalokat, mindehhez pedig az kellett, hogy elegendő, hatékony és biztonságos vakcinát szerezzen be a kormány. Hozzátette: a baloldal a járvány kitörése óta folyamatosan támadta a kormányt, annak egyes szerveit és azok intézkedéseit, mivel "minél rosszabb az országnak, minél rosszabb a magyaroknak, nekik annál jobb".

Minden erejükkel igyekeznek bizalmatlanságot, mi több, gyűlöletet kelteni a magyar társadalomban - fogalmazott, a baloldal talán legsúlyosabb bűneként említve, hogy január óta az oltás ellen igyekszik hangolni a társadalmat. Selmeczi Gabriella kiemelte: nem a vakcinától kell félni, hanem a vírustól, amely ellen véd az oltás.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára válaszában kiemelte: a vírus még köztünk van, a védekezést folytatni kell, az pedig kezdettől fogva tudható volt, hogy az oltás a járvány elleni egyetlen fegyver. Mi azt mondtuk, hogy nem fontos az, hogy egy vakcina honnan jön, hanem hogy hatásos legyen és biztonságos - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a lakosság 47 százaléka kapta meg az első oltását, míg az uniós átlag 30 százalék körül van, a második dózisban az emberek 27,5, míg Németországban 10-11 százaléka részesült. Azzal, hogy nekünk keleti vakcinánk is van, másfél-két hónapot nyertünk - mondta a korlátozások enyhítéséről szólva az államtitkár.

Arról beszélt: van egy összefogás a védekezésben a magyar emberek és a kormány között, de ebből a baloldal önént kimaradt, mert azt mondták, hogy ez számukra nem fontos, ezzel pedig ismét megbuktak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....